Share
L-a prins pe autorul unei duble crime  și a fost declarat polițistul anului în Maramureș, apreciat și în Satu Mare

L-a prins pe autorul unei duble crime și a fost declarat polițistul anului în Maramureș, apreciat și în Satu Mare

Bilanțul pe 2019 al IPJ Maramureș a fost un bun prilej pentru a-i evidenția pe polițiștii care au avut realizări deosebite.  Chiar și pe cei care nu provin de la ”centru” sau din partea foarte vizibilă a celor care luptă cu infractori.

Polițist comunal, cel mai bun din județ

E cazul şeful Postului de Poliţie Comunal Asuaju de Sus, agent şef  Sorin-Alexandru Nichita, care a fost declarat polițistul anului 2019 în Maramureș.  Pe când se afla în concediu de odihnă, el a contribuit în mod hotârător la prinderea lui Marin P., autorul unei duble crime comisă în 10 decembrie 2019  în Bârsău de Sus, o localitate din județul  Satu Mare, dar vecină cu Asuaju de Sus. De aceea, el se bucură de o stimă deosebită și din partea colegilor din județul vecin.Atunci, două femei –  în vârstă de 54, respectiv 63 de ani – au fost găsite decedate în locuință. .  Trebuie precizat că atunci, două femei –  în vârstă de 54, respectiv 63 de an – au fost găsite decedate în locuința din Bârsău de Sus. Pentru contribuția majoră la rezolvare cazului, el se bucură de o stimă deosebită și din partea colegilor din județul vecin.  După omul anului, a fost distins și Colectivul anului 2019: cel al  Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, condus de comisar de poliţie Rareş Pop.

Distinși pentru  că l-au găsit pe ucigașul micuței Estera

Nu au  fost singurii polițist apreciați pentru activitatea lor. ”Pentru profesionalism, pasiune şi respect colegial, dovedite cu ocazia instrumentării dosarului penal vizând faptele de omor calificat şi viol comise în Baia Mare la data de 30 aprilie 2018″  (este vorba despre cazul Estera – n. r.) au fost acordate distincţii comisarului  şef de poliţie Dorin Dumitran (profiler al Poliţiei Române), precum şi Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş (condus de subcomisar de poliţie Claudiu Puț) şi Serviciului Criminalistic Maramureş (coordonat de comisar şef de poliţie Paul Chende). Totodată, Serviciul Logistic a primit aprecieri pentru toate realizările avute în anul 2019 şi pentru sprijinul deosebit acordat structurilor operative.

Au  mai primit distincții șapte polițiști care trec în rezervă după o perioadă cuprinsă între 15 și 26 de ani de muncă în cadrul IPJ Maramureș (C.Ț.)

 

Lasă un comentariu