Share
Elevul Andrei Ștefan Iercoșan va reprezenta Maramureșul la Olimpiada Națională Științe pentru Juniori

Elevul Andrei Ștefan Iercoșan va reprezenta Maramureșul la Olimpiada Națională Științe pentru Juniori

Recent s-a desfășurat Olimpiada Științe pentru Juniori. Aceasta se adresează elevilor din învățământul obligatoriu, de regulă, elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, IX-a și a X-a, cu respectarea condiției ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie, anul curent.

Pot participa deopotrivă elevii apartenenți învățământului de stat, cât și celui particular.

Această olimpiadă are următoarele etape: etapa județeană/a sectoarelor municipiului București, etapa națională (ONȘJ) și etapa internațională (OIȘJ).

Probele de concurs sunt: proba teoretică scrisă și proba practică, obligatorii pentru toate disciplinele de concurs: fizică, chimie, biologie.

Proba practică a olimpiadei este obligatorie numai pentru etapele națională și internațională.

Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă și o bibliografie unice programa și subiectele de concurs sunt valabile atât pentru elevii din clasa a VII-a, cât și pentru elevii din clasa a VIII-a, a IX-a și a X-a care respectă condiția de vârstă.

Anul acesta, locul I a fost adjudecat de Andrei Ștefan Iercoșan de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare. Elevul a fost coordonat la chimie, respectiv biologie de profesoarele Magdalena Covaci și Cristina Lupan, iar la fizică de profesorul Lucian Stoian.

Așadar, județul nostru va fi reprezentat de Andrei la Olimpiada Națională Științe pentru Juniori, care se va derula la Botoșani, la sfârșitul lunii iulie.

Succes!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu