Share
Două treimi din lotul maramureşean a luat premii la faza naţională a olimpiadei de fizică

Două treimi din lotul maramureşean a luat premii la faza naţională a olimpiadei de fizică

15 elevi din Maramureș au reprezentat județul la Olimpiada Națională de Fizică, care s-a desfășurat în perioada 29 aprilie – 5 mai, la Târgoviște. Dintre aceștia, 10 au obţinut  premii sau diplome de onoare acordate de Societatea Română de Fizică (SFR)n iar doi elevi s+au calificat în lotul naţional lărgit – precizează Carmen Ulici, inspector școlar pentru chimie-fizică.

După proba de baraj, în lotul national lărgit s-au calificat doi elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare: Radu Herzal (clasa a X-a) şi  Nicolae Moldovan(clasa a XI-a). Trebuie precizat că la proba de baraj nu a participat Traian Tuş,cel care a obţinut cel mai bun rezultat dintre elevii maramureşeni (medalie de aur şi menţiune MEN), deoarece el e calificat deja la Olimpiada Internaţională de Astronomie) atât prin prisma rezultatului obţinut la faza naţională, cât şi a medaliei obţinute anul trecut a acestei olimpiade.

Fără îndoială, trebuie subliniată şi contribuţia profesorilor îndrumători şi remarcată performanţa profesorului Petrică Plitan, care a pregătit 33% dintre medaliaţii maraureşeni.

 

 

2 Comentarii în această postare

 1. prof fizica

  Fiecare nivel de clasa a avut alt tip de subiect la faza nationala, Felicitari tuturor celor care au fost premiati. Ar fi fost o provocare si pentru elevul din clasa a VIII-a sa participe la proba de baraj. Nu credeti ? A fost alegerea lui sa nu participe la alte patru ore de efort sustinut. De ce sa umbrim meritul celor care s-au calificat in lotul largit pentru IPHO 2019. Succes tuturor!

  Răspunde
  • DirectMM

   Dvs. riscați să scrieți o istorie cu ”dacă”, lucru care nu se face decât, eventual, la o tacla. DACĂ elevul cu pricina participa, oricum nu puteam anticipa cu certitudine rezultatul barajului. Deci, nu aveam cum să umbrim vreun merit pe niște presupuneri. Și sper că nici dvs. nu doriți să umbrim meritul unui elev care s-a calificat la trei olimpiade naționale în același an, de la toate luând premii sau mențiune. Succes le urăm și noi!

   Răspunde

Lasă un comentariu