Share
Doi elevi de la “Șincai” au fost premiați de Ministerul Educației

Doi elevi de la “Șincai” au fost premiați de Ministerul Educației

Joi, 20 decembrie, Aula Universității Politehnica din București a găzduit festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare.

Potrivit edu.ro, au fost răsplătiți  câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost recompensate cadrele didactice care i-au pregătit, dar şi şcolile la care învață olimpicii.

Printre elevii premiați de Ministerul Educației Naționale s-au aflat și doi maramureșeni, ambii elevi la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare. Este vorba de Traian Rareș Tuș (clasa VIII-a), care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka, și Radu Herzal (clasa a X-a), care a primit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori din Botswana.

Pentru premiere, Ministerul Educației a alocat peste 2.900.000 lei, iar premiile au avut următoarele cuantumuri: premiul I obținut cu punctaj maxim – 12.545 lei, premiul I (medalie de aur) – 9.720 lei, premiul II (medalie de argint) – 8.330 lei, premiul III (medalie de bronz) – 5.950 lei, mențiune – 4.065 lei.

 

De asemenea, sumele acordate tinerilor pentru competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) au fost: 4.440 lei – premiul I, 3.785 lei – premiul II, 2.945 lei – premiul III şi 2.550 lei – menţiune.

Lasă un comentariu