Share
Creațiile unui băimărean, prezentate la prestigiosul eveniment Săptămâna Artei, de la Miami

Creațiile unui băimărean, prezentate la prestigiosul eveniment Săptămâna Artei, de la Miami

Lucrări ale artistului băimărean Dorel Topan vor fi expuse în cadrul evenimentului Red Dot, în Săptămâna Artei de la Miami, Florida.

Aflat la cea de-a treisprezecea ediție, Red Dot este unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul Săptămânii Artei de la Miami. Show-ul dedicat artei contemporane găzduiește în pavilioanele expoziționale o selecție de lucrări propuse exclusiv de galeriile de artă și atrage anual zeci de mii de vizitatori.

Tema de anul acesta este ”Iluminare”. Vor participa 75 de galerii din întreaga lume, care vor reprezenta 500 de artiști debutanți sau consacrați.

Dorel Topan este prezent la Miami prin intermediul unei galerii newyorkeze, alături de alți artiști din Canada, Mexic, Finlanda ori Croația.

Evenimentul la care va participa artistul face parte dintr-un proiect de promovare a acestuia la nivel global, care cuprinde – deocamdată – prezentarea creației lui Dorel Topan la Miami, Los Angeles, Las Vegas, New York în cadrul unor expoziții sau evenimente colective. De asemenea, contractul mai cuprinde organizarea unei expoziții personale la sfârșitul anului 2020 la sediul galeriei din Manhattan.

Săptămâna Artei din Miami este un eveniment dedicat artei contemporane în cadrul căruia au loc anual, în luna decembrie, peste 20 de târguri internaționale de artă care reunesc mai mult de 1200 de galerii de artă din întreaga lume și câteva mii de artiști. Mai mult, pentru a spori vizibilitatea și accesibilitatea, organizatorii deschid concomitent și un târg de artă virtual. Anul acesta perioada de desfășurare este 5 – 9 decembrie.

Lasă un comentariu