Share
Câinele Teba l-a prins pe autorul unei duble crime

Câinele Teba l-a prins pe autorul unei duble crime

Marți după masă, două femei au fost găsite moarte într-o casă din localitatea localitatea sătmăreană Bârsău de Sus, ucise cu lovituri în cap. E vorba de două femei de 53, respectiv de 65 de ani, una fiind proprietara casei, iar cealaltă – o vecină. Inițial au fost doi suspecți, dar ancheta cam bătea pasul pe loc.
Atunci a fost solicitat ajutor de la IPJ Maramureș, mai exact la echipajul canin alcătuit din câinele de urmă Teba, împreună cu conductorul său. Teba a luat urma și i-a orientat pe anchetatori spre locuința suspectului. Astfel acesta a putut fi dus la audieri și, ulterior, reținut și arestat joi seara.

Echipajul format din agent şef adjunct Zoltan Bandi și câinele Teba al Grupei Canine Maramureş a primit titlul de “Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române în 2018. Teba a mai folost folosit în județul Satu Mare, când a luat urma autorului unei tâlhării. Printre cazurile rezolvate de Teba se numără: recuperarea, la Suciu de Sus, a 12.000 de lei sustraşi dintr-o locuinţă ● la Vişeu de Sus a fost pe urmele unui violator a cărui victimă a decedat ulterior ● la Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri de auto ● la Coaş şi Cerneşti i-a condus pe poliţişti către persoanele care au sustras aur şi bani din locuinţe ● la Berinţa a soluţionat un furt de motorină şi piese auto ● la Târgu Lăpuș a găsit cu rapiditate o persoană care fusese dată dispărută.

Lasă un comentariu