Share
Borșeanca Silvia Timiș întâi a visat și apoi chiar a câștigat trofeul și premiul de 5000 de euro la festivalul internațional de folclor de la Brăila

Borșeanca Silvia Timiș întâi a visat și apoi chiar a câștigat trofeul și premiul de 5000 de euro la festivalul internațional de folclor de la Brăila

În perioada 16-18 iulie, la Brăila s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”. Concursul se adresează soliștilor vocali și grupurilor (maximum 5 persoane), artiști amatori aparținând țărilor de pe cursul Dunării. El e precedat de o preselecție, în urma căreia sunt admiși maximum 30 de concurenți. Aceștia trebuie să interpreteze două melodii  – una cu orchestra și alta a cappella –   în acord cu cu titlul festivalului, adică să transmită un mesaj de dragoste.

Ediția de anul trecut a fost câștigată de maramureșeanca Andreea Ghițiu și era dificil de anticipat că și în acest an trofeului competiției va ajunge tot în Maramureș. Și totuși s-a întâmplat. Trofeul festivalului și  marele premiu (5000 de euro) a revenit interpretei din Borșa, Silvia Timiș.

”Am o mare emoție în suflet și, în această seară, trăiesc cele mai frumoase sentimente din ultimul timp” – a spus Silvia Timiș la primirea trofeului. Ea a mărturisit pe scenă că, la câteva zile după ce s-a înscris în concurs, a visat că va câștiga la Brăila, dar încă nu-i venea să creadă că visul chiar i s-a adeverit.

Trebuie subliniat faptul că Maramureșul a mai avut o contribuție importantă la reușita acestui festival: recitalul pe care l-au susținut, joi. 18 iulie,  Cornelia și Lupu Rednic. Iar dacă ne luăm după ultimele ediții ale festivalului dunărean, se poate spune că Maramureșul are abonament la acest important eveniment folcloric.

Foto: Laureata Silvia Timiș între cuplul Cornelia și Lupu Rednic și duo-ul Elise Stan-Nicolae Botgros.

botgros

Lasă un comentariu