Share
Băimăreanul Traian Rareș Tuș, strălucitor și de această dată; Este învingător absolut al Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică 2022

Băimăreanul Traian Rareș Tuș, strălucitor și de această dată; Este învingător absolut al Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică 2022

În perioada 29 iunie – 3 iulie, în Suceava s-a desfășurat Etapa națională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

Competiția a reunit 118 elevi, din 22 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, selectaţi prin etape judeţene ale competiţiei, împărţiţi pe două categorii de vârstă, juniori (gimnaziu) şi seniori (liceu).

Din județul nostru au participat mai mulți elevi, toți fiind foarte buni și obținând premii grozave. Aici puteți citi lista.

Astăzi însă ne îndreptăm atenția spre Traian Rareș Tuș, elev (din toamnă al clasei a XII-a) la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare. Acesta este deja cunoscut pentru multele premii obținute la competițiile naționale și internaționale, fizica și astronomia fiind atuurile sale. La Suceava a fost printre cei mai buni.

„Traian a strălucit din nou! Sau mai corect… strălucitor ca întotdeauna!
Locul I Ministerul Educației, medalie de AUR din partea Societății Române de Fizică și pentru prima dată Învingător Absolut al Olimipadei Naționale de Astronomie și Astrofizică – Suceava 2022.

Urmează probele pentru lotul României în vederea participării la IOAA 2022 din Georgia.
Mult succes și te așteptăm cu drag acasă!” – a scris tatăl lui Traian pe rețelele de socializare.

Traian se pregătește la Astronomie cu profesorul Lucian Stoian de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, în cadrul Centrului de Excelență al unității de învățământ.

Felicitări și mult succes!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu