Share
Băimăreanul Bogdan Petrice, fotograful de modă foarte la… modă (VIDEO)

Băimăreanul Bogdan Petrice, fotograful de modă foarte la… modă (VIDEO)

A învățat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare, dar a absolvit liceul în București, mânat și de nerăbdarea tinerească de a se dedica pasiunii sale: fotografia. Nu s-a grăbit să urmeze studii superioare – deși le avea în plan – pentru că nu a găsit ceea ce căuta, ceva care să se așeze bine pe ceea ce îi place. Speră ca va afla pe-afară ceva care să i se potrivească.  A ajuns foarte cunoscut înainte de a avea diplomă universitară, căci  – la 25 de ani – e unul dintre cei mai căutați fotografi de modă și la modă. Lista vedetelor cu care a lucrat băimăreanul Bogdan Petrice e deja foarte lungă: Anna Lesko (vezi imaginea de sus, alături de Bogdan), Alex Velea, Smiley, Gina Pistol, Alexandra Stan, Antonia, Laura Cosoi etc. La fel de lungă e lista publicațiilor  – din țară și străinătate – cu care a colaborat.

Altele decât Touch Magazine, la care e co-fondator și art director (nu-i place titulatura, dar face cu tragere de inimă și mult nonconformism ceea ce trebuie pe la singura revistă online cu întreg conţinutul publicat pe Facebook şi Instagram). Și la care a adus un alt  băimărean pe post de colaborator: Ionuț Reti.

Nu are facultate, dar are portofoliu și are deja elevi. Căci susține cursurile DallesGO,  predând lecții de fotografie. Un alt proiect drag, aflat la linia de start, se cheamă Carpazzio, gândit împreună cu alţi doi maramureșeni, Ionuţ Petrice şi Dan Gavra. Și care vizează și visează o linie de ceasuri, care să se impună ca brand. Așteaptă ocazia potrivită pentru a face mai mult pentru concitadinii săi rămași în Baia Mare.

Între timp, mai publică pe la  reviste de prestigiu și mai ia câte un premiu. Cel mai recent e titlul de cel mai bun fotograf de modă, care tocmai  i s-a decernat la Romanian Awards Fashion 2019 (vezi video). O recunoaștere care îl face să accepte mai ușor faptul că nu are timp pentru hobby-uri, căci l-a acaparat complet fotografia.

Foto: @petricephotography.

 

Lasă un comentariu