Share
Artista Angela Buciu și-a găsit un nou cămin

Artista Angela Buciu și-a găsit un nou cămin

Angela Buciu – o viață închinată artei folclorice românești. Nu puteau să nu observe și să aprecieze asta tocmai consătenii marii artiste. Ca atare Consiliul Local al comunei Năpradea a aprobat o hotărâre prin care fost înnobilat Căminul Cultural din satul natal al îndrăgitei interprete, care de acum se numește Căminul Cultural ”Angela Buciu” Cheud.

Festivitatea aferentă a fost la Întâlnirea anuală a fiilor satului, care a avut loc în ziua de Sfânta Mărie. Lângă Angela Buciu s-a aflat familia sa: fiica Adriana, ginerele Radu și nepoțelul Petru, frații ei cu familiile, Maria, Aurel, Petrică și Vasile.

Nu a lipsit nici familia sa artistică, Angela Buciu fiind însoțită de Ansamblul Folcloric Național Transilvania. Adică instituția pe care a slujit-o interpreta, alături de soțul ei, Valeriu Buciu (director și coregraf până la pensionare).

1 Comentariu în această postare

  1. Andrei Tustean

    Angela Buciu o Mare artista a folclorului romanesc , o voce minunata, de aur , care a bucurat si bucura inca multi iubitori de muzica curata a poporului roman !
    Ne bucuram ca este prezenta nu numai prin vocea sa deosebita ci si prin institutia de cultura care de acum ii poarta numele!

    Felicitari!

    Răspunde

Lasă un comentariu