Share
Andra Ariciu, eleva-fenomen: în 3 ani a participat la 9 olimpiade naționale și la toate a obținut premii și distincții  (GALERIE FOTO și VIDEO)

Andra Ariciu, eleva-fenomen: în 3 ani a participat la 9 olimpiade naționale și la toate a obținut premii și distincții (GALERIE FOTO și VIDEO)

Andra Ariciu, absolventa clasei a VIII-a C de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, e considerată ca fiind cel mai bun elev în domeniul științelor din județul Maramureș. Aprecierea aparține profesoarei Măndița Baias și se bazează pe argumente greu de contrazis: a participat la nouă Olimpiade Naționale în ultimii trei ani și la toate a obținut premii și distincții. E vorba de olimpiadele naționale la:

  • Fizică (3 participări)
  • Biologie (2)
  • Științe (fizică, chimie, biologie – 2)
  • Astronomie (2). La ediția din acest an, Andra Ariciu s-a calificat și în lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională.

Pregătirea și participarea la atâtea olimpiade nu a ”nedreptățit” vreuna dintre materiile studiate în clasele V-VIII, pe care le-a încheiat cu 10 pe linie. Inutil să mai adăugăm că 10 pe linie a luat și la evaluarea națională. Și-a luat și testul Cambridge pentru limba engleză. Andra a optat pentru mate-info la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, opțiune la care a contribuit și faptul că aici predă profesorul Lucian Stoian, cel care a pregătit-o  pentru olimpiada de astronomie.

”Ți-au crescut aripile, ai învățat să zbori, du-te! A fost grozav, nu-i așa? Noi ne vom aminti cu drag de tine: copilul jucăuș, eleva eminentă, adolescenta elegantă. Ne-ai umplut sufletele cu bucuria ta molipsitoare. Îți amintești când, în clasa a VI-a, aveai de ales între dorința mamei – să mergi la Olimpiada de română – și visul tatălui să devii un mare om de știință? Ai ales!… . Îți dorim o carieră de excepție și, mai presus de toate, îți dorim să fii fericită! Să nu uiți niciodată cuibul de unde ai plecat.  Zboară, puiule, zboară!”  – sunt cuvintele emoționante pe care profesoara Măndița Baias le-a adresat  Andrei „eleva noastră de excelență”.

Da,  Andra, zboară! Cât mai sus!

Foto-video: @andramaria.ariciu; @ScoalaDimitrieCantemirBaiaMare

 

 

 

Lasă un comentariu