Share
Academicianul Emil Burzo a primit distincția ”Cetățean de onoare al județului Maramureș”

Academicianul Emil Burzo a primit distincția ”Cetățean de onoare al județului Maramureș”

În ședința ordinară a Consiliului Județean din septembrie, aleșii județeni au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al județului Maramureș” academicianului Emil Burzo.

Academician profesor dr. ing. Emil Burzo, președinte al filialei Cluj a Academiei Române, este una dintre personalitățile mediului academic din România, fiind cel mai citat fizician din țara noastră în literatura de specialitate. Pentru județul Maramureș și maramureșeni, academicianul Emil Burzo a avut mereu numai cuvinte de laudă, fiind un promoter al acestora ori de câte ori a avut ocazia.

Ceremonia de acordare a acestui titlu a avut loc vineri, 4 octombrie, la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare, în cadrul simpozionului „Despre eroi, valori, repere la trei decenii de libertate și democrație în Maramureș”, eveniment organizat de filiala Cluj a Academiei Române.

Academicianul Emil Burzo, emoționat și onorat de distincția acordată, a amintit cât este de important ca, în era vitezei, o națiune să își promoveze valorile și reperele. „În epoca globalizării este foarte important ca știința și cultura românească să fie cunoscute pe plan internațional. O națiune există prin ceea ce a realizat, prin cultura și știința care se încadrează în valorile universale. Științele și artele sunt cele care dau, în zilele noastre, puterea popoarelor. Întreaga activitate a Academiei Române se bazează pe încercarea de a integra pe plan internațional cultura, știința și istoria noastră”, a declarat Emil Burzo.

Lasă un comentariu