Share
Apreciere: Sensei Viorel Duță a primit distincția de antrenor emerit din partea Ministerului Tineretului și Sportului (FOTO)

Apreciere: Sensei Viorel Duță a primit distincția de antrenor emerit din partea Ministerului Tineretului și Sportului (FOTO)

Recent, sensei Viorel Duță – președintele Clubului Sportiv Condor Baia Mare – a primit distincția de antrenor emerit din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

Acordarea acestei distincții se face la propunerea federațiilor sportive naționale către Ministerul Tineretului și Sportului și se acordă sportivilor și antrenorilor români care au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale oficiale. Iar maramureșeanul Viorel Duță chiar merită acest titlu, pentru că pasiune și muncă multă și constantă sunt câteva dintre cuvintele care-l descriu.

A început karatele în 1982, iar de atunci drumul i-a fost presărat cu multe satisfacții. A pregătit foarte mulți copii (care l-au făcut mândru de rezultatele obținute în țară și străinătate) și a reușit să pună bazele mai multor cluburi: în Șimleu Silvaniei (în ’87), în Marghita (în ’89), în Baia Mare (’92), Târgu Lăpuș (’94), Baia Sprie (’96). Momentan, sensei Viorel Duță este deținător al centurii negre 7 DAN.

“Numeroși copii am pregătit, grupe de juniori, de seniori. A fost o perioadă în care am condus cluburile din cele trei județe.

Din ‘92 și până acum foarte mulți copii au trecut prin clubul din Baia Mare. Oameni care s-au format mental și fizic, s-au maturizat, s-au realizat în viață. Am fost o rampă de lansare. Foști elevi de-ai mei sunt antrenori deja, care conduc centrele și cluburile din cele trei județe.

În urma muncii depuse, Ministerul Tineretului și Sportului a emis distincția de antrenor emerit. E o distincție pe care mi-am dorit-o și mă bucur că s-a concretizat” – a declarat, pentru DirectMM, Viorel Duță.

Întrebat dacă recomandă părinților să-și înscrie copiii la karate, acesta spune:

„Da, recomand. Făcând asta, copilul și formează caracterul general, structura motrică, fizică, îl ajută foarte mult la partea mentală, îi formează încrederea în el, îi dă personalitate prin munca pe care o depune. Este o autoeducare mentală și fizică. Copilul învață să se sincronizeze, își creează o armonie a corpului. Karatele sunt o artă”.

Noi îl felicităm și îi dorim spor la muncă în continuare!

Lavinia-Codruța HERMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu