Share
Zoltan Szekely e noul președinte al AJF Maramureș

Zoltan Szekely e noul președinte al AJF Maramureș

Alegerea unui nou președinte a fost principalul punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Maramureș, convocată luni, 25 martie, dat fiind că președintele ales în iunie 2018, Cristian Balaj, și-a dat demisia în urma numirii sale în funcția de președinte al Asociației Naționale Anti-Doping. Zoltan Szekely (foto, alături de Cristian Balaj) a fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru funcția de președinte al AJF Maramureș. 51 dintre cei 54 de membri afiliați ai AJF au participat la ședință, toți votând pentru Szekely.

Cristian Balaj – președinte onorific

Noul președinte al AJF are 51 de ani, 46 dintre aceștia mărturisind că i-a petrecut în fotbal. Mai întâi ca jucător, ajungând să evolueze inclusiv în Liga 1. După o accidentare, se reorientează spre cariera de arbitru: după 10 ani arbitrează deja în Liga 1, iar după alți patru devine arbitru internațional. La 45 de ani schimbă echipamentul de arbitru cu costumul de observator. Este observator în Liga 1 și membru în Comisia Centrală de Arbitri. De 17 ani este președinte al Comisiei Județene de Arbitri.

Szekely i-a mulțumit fostului președinte pentru activitatea depusă, admițând că – după progresele înregistrate de fotbalul maramureșean în mandatele lui Balaj – acum va fi mult mai ușor pentru el să conducă AJF. Iar prima inițiativă din noua postură de conducător al forului fotbalistic județean a fost aceea de a-l propune pe Cristian Balaj în funcția de președinte onorific al AJF, propunere votată în unanimitate de membrii afiliați.

S-au decernat Premiile Fair-play

De altfel Cristian Balaj a fost prezent la Adunarea Generală, dorind să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat din postura de președinte al AJF și dând asigurări că rămâne alături de fotbalul din Maramureș. Cultivarea respectului pentru disciplină grație introducerii premiilor pentru fair play este una din cele mai mari satisfacții a ex-președintelui AJF: ”Dorescă să vă mulțumesc pentru că datorită eforturilor dumneavoastră au scăzut sancțiunile, ați ajuns să fiți prieteni, iar părinții își lasă cu încredere copiii la fotbal”, a declarat Balaj, făcând referire la faptul că de la 291 cartonașe roșii arătate în 2009, s-a ajuns la 104 în 2018, iar de la 517 etape de suspendare în 2009, în 2018 s-au înregistrat 189.

Tot în cadrul întrunirii de luni au fost decernate Premiile Fair-play pentru sezonul 2017/2018, după cum urmează: Liga a patra, seniori: Plimob Sighetu Marmației – locul I, Progresul Dumbrăvița și Luceafărul Strâmtura – locul II • Liga a patra, juniori: Viitorul Ulmeni, Lăpușul Tg Lăpuș și Salina Ocna Șugatag au obținut, toate, locul I • Liga a cincea: Cetate Remetea Chioarului și Solaris Pribilești – locul I, Gloria Culcea – locul III. Echipele au fost premiate cu mingi și cupe.

Text & foto:  www.frf-ajf.ro/maramures

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu