Share
Ziua și transferul la Minerul Baia Mare

Ziua și transferul la Minerul Baia Mare

La nici 24 de ore după ce anunțase transferul lui Andrei Moldovan, conducerea tehnică a celor de la Minerul Baia Mare a făcut publică o nouă achiziție. Mijlocașul central Raul Stanciu (27 de ani) a semnat cu Minerul pentru un an și jumătate, după ce în tur le marcase băimărenilor două goluri din postura de jucător al echipei Unirea Tășnad. Zălăuanul a mai prestat în liga a 2-a și a 3-a la Ardealul Cluj, FC Hunedoara, Şoimii Pâncota, FC Zalău şi Unirea Tăşnad, fiind dorit la Minerul încă din vara anului trecut. Unirea Tășnad nu a fost însă de acord cu transferul lui. Stanciu vine spre a întări compartimentul central, având însă și calități defensive. Integrarea lui la echipă va fi probabil una destul de rapidă, Stanciu declarând că îi cunoaște pe majoritatea jucătorilor, cu o parte din ei fiind chiar prieten. Printre ei se numără și un alt zălăuan, portarul Alex Gudea, alături de care a evoluat la FC Zalău.

Vineri dimineață minerii au mai perfectat un transfer, de data aceasta dând credit tinereții: e vorba de căpitanul de echipă al Centrului Național de Excelență de la Târgu Mureș, mijlocașul de creație Bogdan Piper (foto stânga). În vârstă de 17 ani, Bogdan Piper a început fotbalul la 7 ani la ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, fiind apoi selectat la Centrul Național de Excelență de la Deva. Aici a petrecut un an, după care, la înființarea centrului de la Târgu Mureș, s-a întors acasă. În tot acest răstimp, Bogdan s-a impus în toate vestiarele, fiind ales peste tot căpitan de echipă. Recent a fost curtat și de către Steaua, însă el a ales proiectul Minerul.

„Am ținut neapărat să se realizeze acest transfer, jucătorul fiind unul cu un potențial sportiv foarte mare, cu calități de lider și cu o bună prezență și implicare în joc. Sperăm să se integreze rapid în cadrul echipei de seniori, și în cel mai scurt timp să participe la jocurile echipei de Liga a III-a”, a spus Ionuț Marta, directorul Clubului Sportiv Minaur Baia Mare.

Rafael HEKMAN

Foto: minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu