Share
Zimbrii învinși acasă de un fundaș stelist de doar 22 de ani

Zimbrii învinși acasă de un fundaș stelist de doar 22 de ani

Suporterii zimbrilor au plecat azi de la stadion cu un gust amar. Nu numai fiindcă favoriții lor au pierdut, cât mai ales datorită faptului că au tratat cu ușurință câteva faze de joc care le puteau aduce victoria.

CSM Ştiinţa Baia Mare – Steaua : 15-19 (3-13)

CSA Steaua învinge a doua săptămână la rând în Baia Mare, după ce săptămâna trecută echipa de handbal masculin a trecut de Minaur.  Practic, eevii lui Mario Alejandro Canale și Paul Rusu s-au bătut practic singuri. Ba chiar s-ar putea spune că au fost învinși de un tânăr rugbist de doar 22 de ani, Ionel Melinte, care a înscris 14 din cele 19 puncte ale steliștilor. Nici prezența în tribune a lui Alin Petrache, președintele federației de specialitate, nu a fost de bun augur pentru zimbri. Băimărenii au deschis scorul după jumătatea primei reprize, printr-o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri, prin Taniela Maravunawasawasa (3-0, min. 25). Iese apoi la rampă Ionel Melinte cu două execuții perfecte din lovituri de penalitate, care duc scorul la 3-6 (min. 35) și, mai apoi, prin transformarea unui eseu marcat de Viorel Lucaci la finalul reprizei (3-13).

În partea a doua facem un prim sfert de oră bun, chiar dacă în minutul 50 Taniela ratează o lovitură liberă din poziție ideală de la 25 metri, puțin lateral dreapta. Tot el punctează din eseu și Bucur transformă (10-13, min.54). Peste 15 minute Sikuea Taliauli mai reușește un eseu pentru zimbri, transformarea fiind însă ratată de Taniela (15-13, min.60). Peste alte 5 minute același Taniela ratează o nouă lovitură liberă, și arbitrii ne invalidează un eseu pentru o presupusă greșeală la introducerea mingii în grămada ce a precedat faza. Mai avem două ocazii de a puncta pe final, ambele tratate cu superficialitate. În replică, Melinte nu ne iartă greșelile și ne taxează în ultimele două minute, transformând două lovituri de pedeapsă, survenite în urma unor greșeli defensive (15-19, min. 79, 80).

C.S.M.Știința Baia Mare: 15. Ionuț Botezatu, 14. Sikuea Taliauli, 13. Alexandru Bucur, 28.S ione Fakaosilea, 11. Adrian Apostol, 10. Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa – cpt,  9. Bidzina Shamkaradze, 1. Mihai Dico, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Nika Pataraya, 4. Dumani Siphosethu Mtya, 5. Marius Dănilă, 6. Feofaaki Holoia, 7. Alexandru Alexe, 8.Sean Brian Morrell ● Rezerve: 16. Mădălin Adrian Țală, 17. Silviu Sebastian Suciu, 18. Waisea Nailago, 19. Florian Roșu, 20. Alexandru Țiglă, 21. Ionuț Balaban, 22. Mihai Lămboiu, 23. Andrei Iurea ● Antrenori: Mario Alejandro Canale, Paul Rusu

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu