Share
”Zimbrii” înving Timișoara după aproape 2 ani de secetă

”Zimbrii” înving Timișoara după aproape 2 ani de secetă

Ultima dată când CSM Știința Baia Mare a învins Timișoara Saracens în Super Liga de rugby era în urmă cu aproximativ doi ani, pe 3 mai 2017. De atunci băimărenii au fost învinși de cinci ori, din care de trei ori pe teren propriu. Sâmbătă la amiază ”zimbrii” au întrerupt seria ghinionistă, după un final de meci de infarct.

CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens: 20-16 (8-6)

După cum a început meciul, părea că vom vedea o nouă înfrângere a gazdelor. După 32 de minute timișorenii conduceau cu 6-0, după două lovituri de pedeapsă transformate de Luke Samoa. Cu 5 minute înainte de final băimărenii reușesc să valorifice superioritatea din pachetul de înaintare și culcă balonul în terenul de țintă prin Adrian Apostol (5-6, min. 35). Dorin Manole ratează transformarea, dar se revanșează în ultimul minut de joc, când punctează din lovitură de pedeapsă de la linia de 22, ducându-și echipa în avantaj la pauză (8-6).

Începem repriza secundă cu a treia ratare a lui Dorin Manole, în încercarea de a trimite balonul printre bețe. Ne desprindem totuși la 13-6, în minutul 65, printr-un eseu reușit pe stânga de Sikuea Taliauli, dar Manole ratează din nou transformarea. Bănățenii nu cedează și revin la conducere cu două lovituri de pedeapsă transformate de Luke Samoa și un eseu a lui Manumua Tevita, transformat de același Luke Samoa. În minutul 78 Timișoara conducea cu 16-13 și părea că ne apropiem de o nouă înfrângere. Manole salvează însă meciul în ultimul minut, reușind un eseu pe axul central, transformat de Taniela Maravunawasawasa, scorul final fiind 20-16.

Pentru băimăreni urmează două etape consecutive în deplasare; pe 13 aprilie la Sport Club Municipal Gloria Buzău și pe 20 aprilie la CSA Steaua București, urmând ca în Vinerea Mare, pe data de 26 aprilie, pe Arena Zimbrilor să poposească liderul CSM București.

CSM Știința Baia Mare: 15. Raru Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, 14. Sikuea Taliauli, 13. Jgerenaia Khvicha, 12. Sione Fakaosilea, 11. Adrian Marian Apostol, 10. Dorin Gigi Manole, 9. Alexandru Țiglă, 1. Constantin Mardare Pristaviță, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Waisea Nailago, 4. Marius Dănilăc-cpt, 5. Florian Roșu, 6. Andrei Iurea, 25. Alexandru Alexe, 8. Răzvan Ailenei  ● Rezerve: 16. Roberto Edmundo Tejerizo, 17. Mihai Dico, 18. Laurențiu Nica, 19. Dumani Siphosethu Mtya, 20. Bidzina Shamkaradze, 21. Alexcandru Bucur, 22. Mihai Lămboiu, 23. Sean Brian Morrell ● Antrenori: Mario Alejandro Canale, Paul Rusu

Clasamentul la zi

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CSM Știința Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu