Share
”Zimbrii” întâlnesc CSM București pe teren neutru în semifinala Cupei României

”Zimbrii” întâlnesc CSM București pe teren neutru în semifinala Cupei României

Sferturilor de finală a Cupei României le-au adus față în față pe CSM Știința Baia Mare și SCM Gloria Buzău. Buzoienii au venit la Baia Mare gata învinși, mai ales că au avut și probleme de lot, jucând întreaga partidă doar în 14 oameni. Întreaga fază a competiției s-a jucat cu o săptămână mai târziu decât fusese programată inițial.

CSM Știința Baia Mare SCM Gloria Buzău 57-10 (38-3)

Evident că nu s-a pus nici un moment problema câștigătoarei, dar din păcate echipa oaspete nu a putut să alinieze la start cea mai bună echipă. O parte din jucătorii străini au fost lăsați să plece „la vatră” și aveau bilete de avion încă înainte de a se decide amânarea meciurilor. Așa că buzoienii au avut un om lipsă în linia întâi. Conform regulametului este obligatoriu ca grămada să fie completă, în astfel de situații un alt jucător din teren luând locul celui absent și echipa urmând să joace în 14 oameni.

”Zimbrii” au deschis scorul repede, în minutul 4, și au marcat în total 9 eseuri, din care 6 în prima repriză. Au culcat mingea în terenul de țintă advers Sean Morrell (min. 4), Ionuț Balaban (min. 17), Sione Fakaosilea (min. 19), Adrian Apostol (min. 27), Ovidiu Cojocaru (min. 33), Florian Roșu (min. 36), Andrei Iurea (min. 43), Dumani Siphosethu Mtya (min. 62), Sergiu Lucaciu (min. 68). 6 dintre eseuri au fost transformate de Taniela Maravunawasawasa.

Oaspeții au reușit un singur eseu (transformat), la ultima fază a partidei, și alte 3 puncte după transformarea unei lovituri de penalitate.

Pentru băimărenii iubitori ai rugby-ului a fost ultimul meci de pe teren propriu în acest an. Semifinalele Cupei României se joacă pe teren neutru în zilele de 23 și 24 noiembrie, urmând ca finala să aibă loc pe 30 noiembrie. Tragerea la sorți a hărăzit ”zimbrilor” ca adversar pe CSM București. Va fi practic o reeditare a finalei de anul trecut.

Greu de înțeles de ce federația de specialitate programează aceste meciuri pe terenuri neutre. Tragerea la sorți ar fi putut decide și jucarea partidelor la una sau alta din combatante, astfel încât cel puțin fanii uneia din echipe să se poată bucura de spectacolul sportiv. Sau avem stadioane de rugby atât de pline încât nu mai e cazul să ne obosim cu astfel de detalii?

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CSM Știința/Alin Boțioc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu