Share
Zimbrii aduc de la campioană doar punctul bonus defensiv

Zimbrii aduc de la campioană doar punctul bonus defensiv

Principalele protagoniste ale ultimilor trei ani în SuperLiga CEC la rugby s-au confruntat, sâmbătă, în etapa a doua a campionatului. CSM Știința Baia Mare a terminat învinsă, după ce în ultima parte a jocului a avut mai multe șanse de a-și adjudeca victoria. Un meci frumos, cu multe puncte marcate și un rugby de calitate. Băimărenii au suferit în special la capitolul trimitere și recepție a balonului, dar și la repunerea din margine, unde au greșit în mai multe rânduri, nereușind să își pună în valoare una dintre principalele arme – molul de margine.

Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare: 32-26 (21-19)

Prima repriză a debutat furtunos cu trei eseuri ale timișorenilor, toate transformate de Luke Samoa (21-0, min. 14), marcatori fiind Stewart (min. 4), Fercu (min. 13) și Zaharia (min. 14). Băimărenii și-au revenit însă repede, punând constant presiune pe adversar și reușind sși ei să culce balonul de trei ori prin Țală (min. 24), Apostol (min. 27) și Alexe (min. 35). Taniela Maravunawasawasa reușește doar două transformări, cele două puncte nefructificate făcând diferența la pauză (21-19). Mai avem o șansă de a culca în terenul de țintă, dar ne precipităm inutil și greșim pasa decisivă.

Începem repriza secundă cu o greșeală defensivă și Luke Samoa transformă penalitatea (24-19, min. 42). Timișorenii mai marchează un eseu peste 5 minute prin Pungea, netransformat. La fel ca în prima repriză, începem să jucăm cu adevărat abia după 20 de minute, când Apostol înscrie al doilea său eseu, transformat de Taniela (29-26, min. 65). Când mai sunt 3 minute de joc Știința primește o penalitate la aprox 25 de metri, ocazie bună de a egala. Se decide însă trimiterea în aut, contând pe molul de margine. Repunerea e însă defectuasă, Timișoara pune stăpânire pe balon și până la final nu se mai întâmplă nimic bun pentru zimbri. Gazdele mai reușesc trei puncte din dropgoal-ul lui Rose, care închide tabela la 32-26. Știința reușește totuși să aducă punctul bonus defensiv.

În etapa viitoare zimbrii întâlnesc pe teren propriu pe nou promovata Gloria Buzău.

C.S.M.Știința Baia Mare: Ionuț Botezatu, Adrian Apostol, Sione Fakaosilea, Ionuț Balaban, Jone Marawa Nasalo, Taniela Maravunawasawasa, Bidzina Shamkaradze, Silviu Suciu, Adrian Țală, Waisea Nailago, Marius Dănilă, Dumani Siphosethu Mtya, Feofaaki Holoia, Alexandru Alexe, Sean Brian Morrell ● Rezerve: Ovidiu Cojocaru, Domițian Mureșan, Nika Pataraya, Mihai Dico, Alexandru Țiglă, Alexandru Bucur, Mihai Lămboiu, Andrei Iurea ● Antrenor principal: Mario Alejandro Canale, antrenor secund: Paul Rusu.

Rafael HEKMAN

Foto: captură video rugbytv.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu