Share
Yuliya Dumanska și Alex Csepreghi sprijină Suceava în lupta cu pandemia

Yuliya Dumanska și Alex Csepreghi sprijină Suceava în lupta cu pandemia

Acțiune caritabilă fără precedent în lumea handbalului românesc. Antrenorii echipei de handbal CSU Suceava, în intenția de a aduna fonduri în scopul ajutorării celor aflați în linia întâi a luptei împotriva pandemiei de COVID-19 din Suceava, au demarat o licitație de tricouri ale unor handbaliști români și străini. În funtea listei au fost din prima clipă tricourile lui Nikola Karabatic și Kiril Lazarov, dar și ale unor sportivi băimăreni precum Alexandru Csepreghi și Yuliya Dumanska, desemnați anul trecut cei mai buni handbaliști ai țării. Pe parcurs s-au alăturat demersului tot mai multe celebrități din sportul românesc, nerămânând impasibili nici fotbaliștii sau rugbiști. Astfel, tricourile unor nume grele precum Cristina Neagu, Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Dorin Goian, Ciprian Marica, Ianis Hagi și ale multor altora au devenit obiectul unor dispute aprinse între suporteri, sumele licitate pentru unele exemplare atingând sume greu de anticipat.

500 de euro pentru tricoul Yuliey Dumanska

În momentul la care scriam acest articol cea mai mare sumă licitată era de 500 euro (aprox. 2400 lei), oferită pentru tricoul de națională al Yuliey Dumanska. Pe locul secund se află la egalitate tricourile lui Nicolae Dică, Cristina Neagu și Nikola Karabatic, pentru toate trei ultima ofertă fiind de 2.000 lei. În licitația pentru Karabatic este implicat și deputatul maramureșean Călin Matei, a cărui ultimă ofertă a fost depășită momentan. El conduce însă în „lupta” pentru tricoul fostului căpitan al zimbrilor și actual căpitan al naționalei de rugby, Mihai Macovei, pentru care a oferit 450 lei.

Campioni și suporteri băimăreni în topul celor mai licitate tricouri

Și alți sportivi de origine băimăreană sau care au jucat la echipe din Baia Mare, sunt protagoniști ai acestei licitații. Cele mai bine „cotate” tricouri ale băimărenilor (după cel al Yulieiy Dumanska) sunt cele ale Lucianei Popescu și a lui Alexandru Csepreghi, pentru care s-au oferit câte 1.000 de lei. Dealtfel, un aport serios și-l aduc în această acțiune de caritate și suporterii băimăreni, cursa pentru tricoul lui Csepreghi fiind condusă de unul din aceștia. Dintre tricourile exbăimărene le mai remarcăm pe cele ale fostelor HCM-iste Valentina Ardean Elisei (500 lei) și Gabriela Perianu (600 lei), al lui Valentin Ghionea (350 lei), dar și pe cele ale unor foști campioni cu Minaur Baia Mare, precum Eremia Pîrîianu (450 lei), Ovidiu Mihăilă (500 lei) sau Viorel Fotache (450 lei). În disputa pentru tricoul lui Fotache cea mai bună ofertă e acum făcută de Răzvan Pop, fost coleg și actualmente antrenor de portari la Minaur Baia Mare.

Mirel Rădoi și Ianis Hagi la egalitate

Nu putem trece cu vederea nici alte oferte generoase făcute pentru tricouri precum cele ale lui Mirel Rădoi (1.200 lei), Ianis Hagi (1.200 lei) sau Georghe Buricea (1.100 lei). Nu sunt de neglijat nici sumele oferite pentru tricourile lui Kiril Lazarov (500 lei), Dorin Goian (600 lei), Ciprian Marica (500 lei), Mihai Popescu (500 lei) sau pentru cel al naționalei de rugby, cu autografe (600 lei).

În total, peste 70 de tricouri își așteaptă noul posesor, estimările făcute arătând că se vor putea strânge peste 30.000 de lei.

Pentru a fi utilizați cât mai eficient, banii strânși vor fi direcționați către Fundația Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului.

Pentru alte detalii despre licitație accesați pagina de facebook „Clubul Sportiv Universitar din Suceava”.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu