Share
Yuliya Dumanska e pe val, după un sezon de excepție

Yuliya Dumanska e pe val, după un sezon de excepție

Sezonul handbalistic recent încheiat a fost unul de excepție pentru Yuliya Dumanska (21 ani) – formată la CS Marta -, care acum este portarul lui SCM Craiova și al echipei naționale.

Yuliya a adunat în acest sezon tot ce se putea la nivel individual, pe plan atât național, cât și european. Prima confirmare a valorii sale a venit odată cu obținerea titlului de vicecampioană cu echipa de club, ocazie cu care a fost desemnată „cel mai bun portar” și „cea mai bună tânără jucătoare” din Liga Florilor în sezonul 2017-2018, în opinia antrenorilor din prima ligă. Zilele trecute, portalul handbal-planet.com a anunțat și câștigătoarele concursului celor mai bune jucătoare din Europa în acest sezon competițional. Yuliya Dumanska a câștigat detașat titlul de „cel mai bun tânăr portar”, atât în opinia suporterilor, cât și a unui juriu alcătuit din specialiști și jurnaliști. Succesul ei se datorează în special evoluțiilor din Cupa EHF, trofeu pe care l-a câștigat cu SCM Craiova.

Jucătoarea formată în Baia Mare, la CS Marta, a anunțat între timp că în sezonul viitor va evolua la HCM Râmnicu Vâlcea.

Alex FARA

Foto: fanhandbal.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu