Share
Yuliya Dumanska, ambasadoarea Finalei Campionatului European de Beach Handball Intercluburi

Yuliya Dumanska, ambasadoarea Finalei Campionatului European de Beach Handball Intercluburi

Finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi 2019 (ebt Finals 2019) se va desfășura în Baia Mare. Evenimentul – o premieră pentru oraș – are loc în perioada 6-9 iunie și reunește cele mai bune 28 de echipe de club din Europa, reprezentantele celor 15 țări calificate urmând să își dispute titlul suprem pe plaja amenajată în Centrul Vechi al municipiului. Printre participante se vor număra și naționalele masculină și feminină de beach handball ale României, beneficiare ale unor wild carduri din partea organizatorilor.

Deoarece beach handball-ul e un sport relativ tânăr în România și organizatorii doresc să promoveze această disciplină care va deveni în curând sport olimpic, aceștia au decis să coopteze în echipă o tânără de mare valoare din handbalul românesc, un nume ce a căpătat deja rezonanță, care să reprezinte la nivel internațional acest eveniment sub titulatura de Ambasador ebt Finals 2019.

Alegerea a venit în mod absolut natural. Declarată cea mai bună tânără handbalistă a lumii în 2018, câștigătoare a Cupei EHF în același an, componentă de bază a echipei naționale a României și, poate în primul rând, un produs de marcă al școlii de handbal conduse de soții Marta în Baia Mare, Yuliya Dumanska e un nume ce nu mai necesită nicio prezentare pentru iubitorii de handbal. Mai ales după ce și-a mai adăugat în palmares alte trei titluri, acordate pentru sezonul interrn recent încheiat: cea mai bună jucătoare de handbal din România; cel mai bun portar de handbal din România”și Premiul pentru popularitate”.

Rivulus Dominarum

„Sunt deosebit de mândră să pot să reprezint acest eveniment de nivel european în calitate de Brand Ambasador. Handbalul pe plajă devine pe zi ce trece un sport tot mai popular și în România și îmi aduce o mare satisfacție să contribui și eu la promovarea lui, atât între sportivi, cât și printre iubitorii de spectacol handbalistic. Vă aștept pe toți în Baia Mare să susținem echipele românești și sunt sigură că ne vom bucura împreună de un adevărat regal handbalistic pe nisipul din Centrul  Vechi al orașului”, a afirmat Yuliya Dumanska (foto mare, împreună cu soții Ioana și Ioan Marta).

Tudor Marta (foto stânga), campion național cu Minaur Baia Mare și promotor al acestui eveniment, a declarat: „Yuliya Dumanska a acceptat cu entuziasm propunerea noastră, fapt care ne bucură și ne dă încrederea că proiectul nostru din acest an va avea un succes deplin. Yuliya este o tânără cu rezultate deosebite, care are deja un cuvânt important de spus în handbalul de sală. Ne va face o deosebită plăcere să o avem alături de noi pe plaja de la munte. Ne vedem cu toții în 6-9 iunie, la competiția supremă destinată cluburilor de beach handball din Europa!”.

Lasă un comentariu