Share
Volei pe plaja din Centrul vechi, cu fetele de la Extrem, extrem de aplaudate

Volei pe plaja din Centrul vechi, cu fetele de la Extrem, extrem de aplaudate

Pentru Baia Mare Beach Volley Challenge s-au aliniat la start 27 de echipe, în exclusivitate de amatori, după ce Federația Română de Volei a interzis în mod ilegal participarea sportivilor profesioniști la turneu.

În prima zi furtuna ce s-a năpustit asupra Centrului Vechi a făcut ca meciurile de după ora 17.30 să fie reprogramate pentru marți. Soarele a fost de data aceasta de partea organizatorilor, care s-au ales și cu unele daune provocate de apă și vijelie, după ce un pavilion exterior a fost distrus aproape în totalitate. Meciurile au fost arbitrate de Csaba Nagy și Robert Țuțea ( jucători la Știința Explorări Baia Mare, „interziși” ca jucători la acest turneu de către FRV), cei care de altfel s-au ocupat și de organizarea din punct de vedere sportiv a competiției.Meciurile s-au succedat cu rapiditate, aducând în fața numeroșilor spectatori din tribune foști voleibaliști, unii chiar la vârsta deplinei maturități, dar și novici pasionați de acest sport.

Cele mai savurate partide au fost, în mod evident, cele ale fetelor, remarcate fiind sătmărencele de la Extrem, singurele care au abordat curajos ținuta specifică voleiului de plajă. Acestea au și reușit performanța de a se califica în semifinale, spre satisfacția publicului masculin, care le-a putut savura prestația până la finalul turneului. În cele din urmă, câștigătoare a fost echipa Joanele, din Cluj Napoca. Ele au învins destul de clar în finală băimărencele de la „Not fast, but furious”.

La masculin am remarcat prestația excelentă a veteranilor Gigi Dumitru și Marian Feru, foști componenți, cu mulți ani în urmă ai echipei locale Știința Explorări, care au evoluat sub titulatura de MaGi. Aceștia au reușit performanța de a se califica în finală, unde au fost învinși de o altă echipă clujeană, Nisip & Soare. O altă prezență inedită a fost cea e echipei Absolut, având în componență doi handbaliști de la Minaur,dar și buni voleibaliști, Robert Nagy și Tudor Botea. Ei au reușit clasarea pe locul 4.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu