Share
Băimăreanul Vlad Băran – un titlu de campion național și două de vicecampion la schi alpin (GALERIE FOTO)

Băimăreanul Vlad Băran – un titlu de campion național și două de vicecampion la schi alpin (GALERIE FOTO)

Schiorul Val Băran, de la clubul sportiv Alpina Baia Mare, a câștigat trei medalii la recent încheiatul Campionat Național de Schi Alpin de la Azuga. Desigur, am fi preferat să scriem de el în fiecare zi, așa cum am făcut-o și în cazul Jennifer Nagy Remetean, de la CSȘ Baia Sprie. Dar clubul a preferat să prezinte toată recolta de medalii dintr-o singură postare, după încheierea competiției.  Val Băran a câștigat medalia de aur la combinata alpină, dar și medaliile de argint la slalom și slalom uriaș, la categoria băieți sub 16 ani. Astfel, bilanțul maramureșean la Campionat Național de Schi Alpin de la Azuga devine mult mai bogat: trei titluri naționale și două medalii de argint.

Dealtfel,alături de Jennifer Nagy Remetean ,Val a contribuit și la clasarea României pe locul 3 la FIS Children Trophy 2019, din Poiana Brasov, unde el a ocupat un loc 5 la slalom. Până la ediția din acest an a Campionatului Național, Val a mai obținut titlul de campion la slalom, în ediția din 2017, la categoria sub 14 ani.

Val v rea să contribuie la readucerea României ”în topul țărilor cu tradiție în schiul alpin”

Val Băran a început să schieze la vârsta de 5 ani, încurajat de mama sa, fostă sportivă. Acum, când se lansează pe pârtie, se bazează pe forță și adrenalină. Are doi schiori preferați, pe care i-a luat ca model: Lindsey Vonn  (pentru pasiunea și dorința de viteză) și Marcel Hirscher (pentru devotamentul lui și tehnica sa agresivă).

Îmi propun să-mi depășesc limitele și să aduc România în topul țărilor cu tradiție în schiul alpin” – a declarat Val Băran pentru site-ul de specialitate aixm.ro

Este pregătit la clubul Alpina Baia Mare de către antrenorul Sandor Szkiba, căruia Val îi mulțumește ori de câte ori are prilejul, la fel ca și sponsorilor. ”Fără ei nu era nimic posibil.” – recunoaște Val Băran.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook/ alpinabm

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Bodo cata

    Măcar din respect pt sportiv se putea scrie numele corect. Da nu aia contează ci vizualizările se pare

    Răspunde
    • În chestiunea cu vizualizările, într-adevăr sunt VISE; adică VI SE pare. De regulă (ba chiar și din păcate), trafic aduc vedetele și pseudovedetele, nu un sportiv tânăr, talentat, dar nepromovat. Respectul pentru sportiv ar trebui să înceapă de la club, care ar putea să-l promoveze nițel. Și se găsește unul ca dvs. să ne reproșeze că promovăm tinerii performeri (nu doar în sport, ci și în muzică, arte, învățământ etc), permițându-ne să nu utilizăm diacritica la nume (adicătelea ceea ce face, în cazul de față si sursa deschisă a clubului). Ca să vă fie clar, chiar din respect îi promovăm. Iar ceea ce contează sunt rezultatele lui Val, nu părerea dvs. sau a mea.
      Mă așteptam să vă pronunțați pe fondul articolului (publicat în on-line, unde diacriticile sunt încă opționale). Dar de cârcotași și de oameni care nu văd pădurea din cauza copacilor e plină România.

      Răspunde

Lasă un comentariu