Share
Victorie pentru Minerul cu penultima clasată

Victorie pentru Minerul cu penultima clasată

După înfrângerea grea din etapa trecută din derby-ul cu Recea, băimărenii au avut ocazia să se reabiliteze întrucâtva față de suporteri. Au făcut-o parțial, jocul fiind unul modest, cu puține ocazii. E drept, băimărenii a jucat aproape o repriză în 10 oameni.

Minerul Baia Mare – Gaz Metan Mediaș 2: 2-0 (1-0)

Chiar dacă au lipsit câțiva titulari (Sorin Șerban – la lotul U19, Ciprian Duruș – suspendat, Taciuc, Danciu și Boje accidentați), băimărenii au început cu un gol rapid, în minutul 3. Moldovan a făcut o incursiune pe flancul drept, a centrat în fața porții, iar Ciprian Brata (foto, în stânga) a marcat de la 6 metri. La un minut după gol medieșenii au trecut pe lângă egalare, șutul lui Doda trecând peste poartă. Ultima fază notabilă a reprizei are loc în minutul 12, când un șut centrare al lui Giurgiu prinde cadrul porții, dar e reținut de portarul oaspeților. Restul reprizei e caracterizat de un joc steril, cu o ușoară dominare a gazdelor.

Repriza secundă aduce în minutul 53 eliminarea lui Lorant Kis, care face un fault la marginea careului băimărean din postură de ultim apărător și este eliminat. Înainte să fie schimbat cu Chiș-Toie, Moldovan ratează întâlnirea cu balonul, în careul mic al medieșenilor, servit ideal de pe dreapta de Tutuța, care înșirase 3 adversari până să centreze. Intrarea lui Chiș-Toie e inspirată, pasa lobată a acestuia punându-l în situație de gol pe Bococi care face 2-0 în minutul 62, cu un șut de la 12 metri, singur cu portarul. Peste 3 minute faza se repetă, Chiș-Toie pasează, Bococi singul cu portarul trage în acesta. Ce mai mare ratare a meciului îi aparține tot lui Bococi, care se trezește față în față cu mingea și cu poarta goală, după un corner, dar lovește cu pieptul și un adversar are timp să respingă. Ratează și găzarii o ocazie mare, Daniel Pop șutând peste din 6 metri, iar meciul se încheie cu o victorie meritată, dar neconcludentă as Minerului.

Etapa viitoare Minerul joacă în deplasare la AFC Hărman.

Minerul Baia Mare: Gudea – Lihet, Kis, Simion, Lupu, Piper (min. 78, Stanciu), Tutuța (min 89, Bandula), Bococi, Giurgiu (min. 89, Sabadâș), Brata, Moldovan (min. 60, Chiș-Toie). Rezerve neutilizate – Iuhasz, Roșca, Borota. Antrenori: Dorin Toma și Paul Ungureanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu