Share
Victorie ireală a României împotriva Norvegiei

Victorie ireală a României împotriva Norvegiei

Ceea ce părea a fi cel mai greu meci din grupele preliminare la Campionatul European de Handbal din Franța s-a transformat într-o paradă handbalistică de zile mari a jucătoarelor României, în partida cu Norvegia.

România – Norvegia: 31-23 (18-12)

O jumătate de repriză a rezistat Norvegia în fața României. La 8-8 a intrat în scenă Dumanska (vezi foto), dublată de o apărare ce a început să citească tactica nordicelor și să intercepteze mingi importante. Marcăm de 4 ori consecutiv (12-8) și menținem avantajul până la 14-10. Dumanska închide poarta și apoi Elisei și Neagu de 3 ori ne duc la un ireal avans de 6 goluri la pauză :18-12.

Începem greu repriza a doua și marcmă prima dată după mai mult de 6 minute. Noroc din nou cu Dumanska, cea care cu paradele ei le împiedică pe norvegience să se apropie periculos: 18-14. Neagu și Pintea marchează de 3 ori și ne duc la 21-14. Vine rândul lui Geiger să facă spectacol cu două torpile imparabile. Intră și Dedu și apără un 7 metri. Buceschi dă pase decisive și scoate penalități de la 7 metri transformate metronomic de Neagu. Păstrăm avansul, în continuare ireal, de 6-7 goluri. Pe Pintea nu o poate ține nimeni. Dumanska se bucură ca un copil, paradă după paradă. Galeria din tribune ne face să ne simțim pur și simplu acasă. Ajungem și la 8 goluri avans (27-19). Antrenorul islandez al Norvegiei apelează la măsuri disperate și joacă 7 la 6, fără portar. Nu le iese nici așa, pentru că Dumanska e pur și simplu de netrecut. Ambros e obraznic și introduce rezervele. Debutează Polocoșer. Cu Norvegia. Dumanska e la un pas de a înscrie din poartă în poartă. O face Dragut de la jumătatea terenului. Câștigăm cu 31-23. Vine cireașa de pe tort. Yuliya Dumanska e declarată cel mai bun jucător din teren, cu 14 intervenții și un procentaj incredibil de 44%.

Trecem cu 4 puncte în grupele principale și jucăm primul meci din grupele principale cu Olanda, câștigătoarea grupei C, duminică 9 decembrie.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu