Share
Victorie grea, dar entuziasmantă pentru ACS Recea în fața lui CFR Cluj 2 (GALERIE FOTO)

Victorie grea, dar entuziasmantă pentru ACS Recea în fața lui CFR Cluj 2 (GALERIE FOTO)

Înainte de meciul dintre ACS Fotbal Comuna Recea și FC CFR 1907 Cluj SA 2 se vehicula un zvon cum că ar aduce clujenii la Recea fotbaliști din prima echipă, motivați fiind pe sistemul „valiza” de contracandidații din Miercurea Ciuc ai maramureșenilor. În cele din urmă sigura piesă grea care a ajuns la Recea a fost Daniel Stanciu, directorul sportiv al echipei din Gruia.

ACS Fotbal Comuna Recea – CFR Cluj 2: 3-1 (1-0)

Sub privirile handbalistelor de la Minaur, prima repriză a fost una de uzură, cu destul de puține ocazii la cele două porți. În minutul 10 Recea primește o lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta. Execută Sergiu Ciocan direct în vinclul porții lui Rus (1-0). La scurt timp după deschiderea scorului Bota scoate in extremis o excelentă lovitură de cap a lui Itu. Spre finalul reprizei spectacolul sportiv a fost completat de cel al naturii, un curcubeu dublu dominând cerul până spre sfârșitul meciului.

Partea a doua a fost mult mai animată și bogată în faze de poartă. CFR a egalat în minutul 53 prin Adrian Pop cu un șut din întoarcere, de la 15 metri (1-1). Peste 2 minute Lemac pleacă singur spre poartă din poziție suspectă de ofsaid, dar trimite inexplicabil aiurea de la 14-15 metri, probabil deranjat de gazonul udat de ploaia primăvăratică abătută asupra arenei. Partida s-a încrâncenat, au apărut cartonașele galbene, iar clujenii au devenit din ce în ce mai incisivi. Recenii rezistă și produc ocazie după ocazie. În minutul 63 Paul Oșanu primește o centrare din corner și trimite cu capul la vinclul porții ceferiste, însă Rus respinge. Apoi în minutul 70 Ciocan șutează milimetric peste, de la 17 metri. Apoi primește o pasă lobată în careu de la Romario Rus, dar portarul clujean ajunge la minge înaintea lui. CFR răspunde prin lovitura de cap a lui Horj, mingea trecând ușor pe lângă poartă. Micuța tribună din Recea explodează în minutul 77 când Romario Rus profită de indecizia fundașilor adverși, care pierd mingea la 16 metri. Rus din Recea îl face spectator pe Rus din Cluj cu o boltă de toată frumusețea (2-1). Ocaziile la ambele porți se succed cu câte o lovitură de cap ce își ratează ținta. Cel mai frumos gol al meciului e marcat în minutul 83 după un frumos triunghi pe traseul Micaș pasă în careu, Ciocan pătrunde și pasează în fața porții, Mărieș marchează nestingherit (3-1). Daniel Stanciu părăsește arena, mulțumit că nu a fost recunoscut de localnici. Ultima ocazie îi aparține tot lui Mărieș, care șutează în portar de la 5 metri.

Recea rămâne pe primul loc și așteaptă cu moralul ridicat derby-ul de sâmbătă cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, care azi a câștigat greu cu 1-0, acasă cu Sticla Arieșul Turda.

ACS Fotbal Comuna Recea – Bota, Dunca, Kereki, Urs, David, Oșan, Micasș, Ciocan, Chinde, Lemac, Rus. Rezerve – Iura, Mărieș, Mureșan, Pașca, Jucan, Revesz, Erdei. Antrenori Romulus Buia și Ovidiu Mic.

În cealaltă partidă ce ne interesează direct, Minerul Baia Mare a pierdut în deplasare la ACS Olimpic Cetate Râşnov, unicul gol al partidei fiind înscris în repriza secundă.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu