Share
Victorie entuziasmantă pentru Minaur în primul meci al sezonului în Liga Zimbrilor (GALERIE FOTO)

Victorie entuziasmantă pentru Minaur în primul meci al sezonului în Liga Zimbrilor (GALERIE FOTO)

Minaur Baia Mare a început marți seară noul sezon al Ligii Zimbrilor cu un meci în care adversară i-a fost AHC Dobrogea Sud Constanța, vicecampioana en titre, o echipă care, chiar dacă a pierdut câțiva jucători importanți în intersezon, s-a întărit totuși, inclusiv pe banca tehnică, unde antrenor cu portarii este legendarul Alexandru Buligan (foto stânga).

CS Minaur Baia Mare – AHC Dobrogea Sud Constanța: 25-23 (10-10)

Aproximativ 1000 de suporteri au asistat la o partidă care a avut de toate, de la faze spectacol și execuții individuale de excepție la ratări și greșeli personale copilărești. S-a jucat dârz, dovadă cele 13 eliminări înregistrate la finalul meciului. Minaur a jucat agresiv în apărare, unde Robert Nagy a și primit două eliminări în prima parte a meciului. Am condus cu 3-0, apoi am păstrat avansul până la 8-5 și cu ajutorul lui Ciobanu, care a avut o prestație excelenăt la prima prezență în tricoul negru-portocaliu, adunând 11 intervenții reușite, inclusiv un 7 metri apărat. În ultimele 10 minute ale reprizei Plantin schimbă linia de 9 metri, mișcare ce se dovedește neinsiprată, pentru că oaspeții egalează și chiar trec în avantaj (9-10, min. 58). Egalăm la ultima acțiune și intrăm la pauză la egalitate (10-10).

Partea a doua începe cu constănțenii în avantaj de un gol până la 13-14 (min. 35). Se merge apoi din egal în egal, până la 16-15, când „marinarii” primesc două eliminări consecutive, la distanță de 10 secunde, iar publicul e în extaz, anticipând o desprindere decisivă. Mureșan ratează însă de două ori inexplicabil și Constanța ne taxează pe contraatac, marcând și pe pozițional, tot din dublă inferioritate (16-18, min. 43). Sala își ia rolul în serios și, împreună cu Ciobanu, care scoate tot, dar și cu 3 reușite ale cehului Kotrc, Minaur revine în avantaj (22-21, min. 53). Cristescu scoate apoi din portofoliu o piruetă de manual, se debarasează de adversar pe linia de 6 metri și marchează cu execuția meciului (23-21). Finalul e la limită, pe gustul sălii. „Constănțeanul” Chikovani îi readuce pe oaspeți la un gol distanță (23-22, min. 56). Trec 2 minute fără gol, Căbuț marcând cu un minut înainte de final pentru 24-22. Suporterii simt că victoria e inevitabilă și sala exultă. Nikolic și Csepreghi mai marchează câte un gol și Minaur câștigă un meci ce se anunța mult mai greu.

S-ar putea spune câte ceva și despre maniera de arbitraj, însă ea trece în umbră, victoria băimărenilor fiind mult mai importantă. Am văzut în teren o echipă ce arată foarte bine, chiar dacă încă se vede că relațiile de joc nu sunt la nivelul de automatism optim. Multe plusuri față de sezonul precedent, în special la capitolul atitudine, implicare și spirit de echipă. Omul meciului ar fi antrenorul Stephane Plantin, care nu are deloc o treabă ușoară într-un vestiar cu câțiva jucători cu personalități puternică, unii fiind obișnuiți din sezonul trecut cu tratamente preferențiale. Acesta a declarat la finalul partidei: „A fost un meci dificil, ceea ce face victoria cu atât mai importantă. A trebuit să facem multe modificări în timpul partidei în compartimentul defensiv, pentru că am întâlnit o echipă puternică din campionat, cu o forță ofensivă remarcabilă. Victoria ne dă un moral bun și ne ajută în progresul pe care echipa îl mai are de făcut. Publicul a fost minunat și ne-a ajutat mult, mai ales atunci când am fost conduși și aveam nevoie de sprijinul său. Putem juca mai bine, în ambele compartimente, dar azi am dat dovadă de valoare și de determinare. Consider că pentru noi este un prim pas și mai avem încă mult de munci”/

CS Minaur: Ciobanu (11 intervenții, a apărat un 7m), Țenghea – Csepreghi 9/12 (4 din 7m), Brajovic 4/9, Kotrc 3/4 (unul din 7m), Coric 3/3, Vojovodic 2/2, Haiduc 2/3, Cristescu 1/1, Căbuț 1/1, Nagy, Botea 0/1, Cip 0/1, Mureșan 0/2, Bușecan, Bera 0/1. Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Cel mai bun lucru este venirea acestui antrenor.
    Nu cred ca mai plinge nimeni dupa marele FOTONEA !

    Răspunde

Lasă un comentariu