Share
Victorie cu emoții pentru Minaur în Liga Florilor

Victorie cu emoții pentru Minaur în Liga Florilor

După semieșecul de pe teren propriu, când a reușit doar un egal cu Măgura Cisnădie după ce a condus cu 6 goluri, Minaur Baia Mare a reușit în etapa a doua a Ligii Florilor să aducă toate punctele din meciul cu U Cluj-Napoca, disputat sâmbătă în deplasare.

CS Universitatea Cluj – CS Minaur Baia Mare 21-23 (7-10)

Gazdele au început mai bine și în minutul 10 conduceau cu 4-2, după ce Lisewska ratase un 7 metri. Băimărencele și-au revenit, au egalat prin două reușite ale lui Burlachenko și s-a mers apoi cap la cap până la 6-6 (min. 20). A fost momentul desprinderii, repriza încheindu-se cu un avantaj de 3 goluri pentru elevele lui Costică Buceschi.

La reluare Minaur face câteva greșeli și Clujul egalează în doar 8 minute la 12-12, chiar și în condițiile în care Diana Lazăr a ratat patru aruncări. Ne revenim, marcăm din toate pozițiile și ne desprindem la 14-18 (min. 49), după care menținem avantajul de patru goluri până la 18-22 (min. 55). Aproape cu victoria în mână Minaur e pe cale să facă aceași greșeală ca în prima etapă. Clujencele marchează de 3 ori și se apropie periculos la 21-22 (min. 57), după ce și Szolosi ratează de la linia de 7 metri. Cîrstea ne ține în meci, face 21-23, cu două minute înainte de final, după care apărarea noastră face față cu brio ultimelor două atacuri ale veteranei Ani Senocico și câștigă, nu fără emoții.

În acest moment Minaur e pe locul 4 și poate coborâ cel mult pe 5, dacă Brașovul învinge mâine pe Dunărea Brăila. Miercuri, 11 setembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” poposește vicecampioana CSM București.

CS Minaur: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache – Yaroslava Burlachenko 4/4, Sylwia Lisewska 4/5, Marija Shteriova 4/7, Oana Cîrstea 3/5, Sonia Seraficeanu 3/7, Oana Bondar 2/2, Roxana Szolosi 2/3 (2 din 7m), Paulina Masna 1/2, Andreea Popa 0/1, Larisa Tămaș, Petruța Argyelan, Eva Kerekes, Anca Polocoșer, Oana Borș. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu