Share
Victorie cu emoții pentru fetele de la Minaur

Victorie cu emoții pentru fetele de la Minaur

Tripleta Lisewska – Shteriova – Rysankova a dominat joi seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” derby-ul nou promovatelor dintre Minaur și Gloria Buzău, chiar dacă în repriza a doua gazdele au lăsat garda jos și le-au dat ușoare emoții suporerilor. La Minaur a debutat și noua achiziție, Anca Polocoșer.

CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău 25-23 (16-10)

Băimărencele au început tare și în minutul 8 conduceau deja cu 6-2, cu poloneza Lisewska autoare a 4 goluri. Buzoiencele fac bine faza de atac, însă portarul Cristina Enache le oprește în mai multe rânduri și scorul se duce la 11-5 (min. 16). Cu toate că ratează încă 8 ocazii, băimărencele mențin diferența de 6 goluri până la pauză (16-10).

Elevele lui Dumitru Muși revin montate de la vestiare și încep munca de recuperare, strângând încet, încet până la 2 goluri (20-18, min. 46), pe fondul relaxării premature a gazdelor și  a unui șir de 5 ratări consecutive ale acestora, în debutul reprizei. Risankova liniștește tribunele cu trei goluri (25-21, min. 55). Meciul nu e totuși terminat, buzoiencele zădărnicindu-ne toate atacurile din ultimele 5 minute, reușind să și marcheze de două ori. Din fericire Nastasă apără un un 7 metri și oaspetele primesc o eliminare de 2 minute, astfel încât tentativa de egalare eșuează și Minaur câștigă (25-23), ocupând locul 5 în clasament, la un singur punct distanță de podium și depășită doar la golaveraj de ocupanta locului 4, Corona Brașov.

CS Minaur Baia Mare – portari – Enache (9 intervenții, un 7 m apărat), Medvedova (3 intervenții/ un 7 m apărat), Nastasă (un 7 m apărat); jucătoare – Lisewska (9 goluri), Rysankova (6), Shteriova (4), Orșivschi (2), Seraficeanu (2), Burlachenko (1), Bondar (1), Cîrstea, Taivan, Argyelan, Polocoșer, Tecar, Popescu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu