Share
Victorie cu emoții pentru fetele de la Minaur

Victorie cu emoții pentru fetele de la Minaur

Tripleta Lisewska – Shteriova – Rysankova a dominat joi seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” derby-ul nou promovatelor dintre Minaur și Gloria Buzău, chiar dacă în repriza a doua gazdele au lăsat garda jos și le-au dat ușoare emoții suporerilor. La Minaur a debutat și noua achiziție, Anca Polocoșer.

CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău 25-23 (16-10)

Băimărencele au început tare și în minutul 8 conduceau deja cu 6-2, cu poloneza Lisewska autoare a 4 goluri. Buzoiencele fac bine faza de atac, însă portarul Cristina Enache le oprește în mai multe rânduri și scorul se duce la 11-5 (min. 16). Cu toate că ratează încă 8 ocazii, băimărencele mențin diferența de 6 goluri până la pauză (16-10).

Elevele lui Dumitru Muși revin montate de la vestiare și încep munca de recuperare, strângând încet, încet până la 2 goluri (20-18, min. 46), pe fondul relaxării premature a gazdelor și  a unui șir de 5 ratări consecutive ale acestora, în debutul reprizei. Risankova liniștește tribunele cu trei goluri (25-21, min. 55). Meciul nu e totuși terminat, buzoiencele zădărnicindu-ne toate atacurile din ultimele 5 minute, reușind să și marcheze de două ori. Din fericire Nastasă apără un un 7 metri și oaspetele primesc o eliminare de 2 minute, astfel încât tentativa de egalare eșuează și Minaur câștigă (25-23), ocupând locul 5 în clasament, la un singur punct distanță de podium și depășită doar la golaveraj de ocupanta locului 4, Corona Brașov.

CS Minaur Baia Mare – portari – Enache (9 intervenții, un 7 m apărat), Medvedova (3 intervenții/ un 7 m apărat), Nastasă (un 7 m apărat); jucătoare – Lisewska (9 goluri), Rysankova (6), Shteriova (4), Orșivschi (2), Seraficeanu (2), Burlachenko (1), Bondar (1), Cîrstea, Taivan, Argyelan, Polocoșer, Tecar, Popescu.

Rafael HEKMAN

Lasă un comentariu