Share
Victorie a Minaurului în fața deținătoarei Challenge Cup la Memorialul ”Lascăr Pană”

Victorie a Minaurului în fața deținătoarei Challenge Cup la Memorialul ”Lascăr Pană”

Prima ediție a Memorialului „Lascăr Pană” a început vineri, 10 august, în Baia Mare, în ziua de debut dispuntându-se două partide.

CS Minaur Baia Mare a întâlnit, cu începere de la ora 19.00, pe AHC Potaissa Turda, deținătoarea trofeului european Challenge Cup 2018. Înaintea meciului a fost ținut un moment de reculegere în memoria antrenorului emerit Lascăr Pană, după care aruncarea de începere a fost dată de soția regretatului tehnician, Klara Pană.

CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda 34-28 (15-16)

Date fiind rezultatele obținute de AHC Potaissa Turda în sezonul precedent, meciul părea a fi cel mai greu al turneului pentru Minaur. Plecând și de la declarațiile antrenorului Raul Fotonea premergătoare turneului, care spunea că băieții sunt obosiți, ne așteptam teoretic la o dominare a turdenilor. Debutul partidei a aparținut băimărenilor, care au marcat rapid două goluri prin Cristescu (2-0 min. 1) și au păstrat apoi diferența de două goluri până la 7-5 (min. 8) când au început să facă o serie de greșeli în atac, dând ocazia unor contraatacuri. Turdenii au marcat de 5 ori consecutiv și s-au desprins la 7-10 (min. 13). Încet, încet ies la rampă și noile achiziții ale gazdelor, Csepreghi și Brajovic, demonstrând potențial în zona celor doi interi. Minaur încearcă o cursă de recuperare pe care o duce la bun sfârșit abia pe finalul reprizei (15-15, min. 29). Turdenii închid tabela primei părți prin golul lui Savic (15-16).

Primele 5 minute ale părții secunde sunt echilibrate, cu un ușor plus pentru băimăreni, care reușesc să revină în avantaj prin trei goluri consecutive (18-17, min. 33). În poartă la Minaur debutează și bielorusul Aliaksandr Markelau care demonstrează că e un excelent portar de reflex, scoțând câteva mingi grele. Turdenii fac eforturi să treacă în față, dar Minaur nu cedează și ajunge chiar la 3 goluri avans, făcând pe alocuri și spectacol (25-22, min. 43). Cîntec și compania reușesc să se apropie la un gol (26-25, min. 48), dar Minaur ripostează cu 6 goluri consecutive care pecetluiesc soarta meciului (32-25, min. 54). Pe final intră în teren și Sergiu Makaria, care cu doar câteva ore în urmă a câștigat la Cluj un alt amical împotriva Universității, marcând pentru echipa secundă 7 goluri din 7 aruncări.

Meciul se încheie cu suporterii (oarecum amorțiți pe durata partidei) aplaudând entuziaști paradele lui Sasha Markelau și victoria finală cu 34-28.

Dincolo de rezultatul foarte bun trebuie remarcat jocul frumos, în viteză, combinativ pe faza de atac și foarte eficient în anumite momente în apărare. Se vede că încă relațiile de joc sunt departe de a se fi cristalizat, Vujadinovic, Brajovic și chiar Csepreghi mai având nevoie de timp pentru a se integra în formula de joc a lui Raul Fotonea.

CS Minaur Baia Mare: portari – Adrian Țenghea, Aliaksandr Markelau, Răzvan Apostu; jucători – Alexandru Csepreghi (8 goluri), Vojislav Brajovic (4), Albert Cristescu (4), Călin Căbuț (4), Georgel Haiduc (3), Pedrag Vujadinovic (3), Daniel Mureșan (3), Tudor Marta (2), Tudor Botea (2), Robert Nagy (1), Sergiu Makaria, Yuryi Pop, Benjamin Szabo.

Poli Timișoara – CSU Suceava 34-28 (20-18)

Prima partidă a zilei, disputată între Poli Timișoara și CSU Suceava, s-a încheiat cu un scor ce avea să fie identic cu cel din victoria băimărenilor, 34-28. La Timișoara s-a remarcat evoluția excelentă a fostului minaurist Marius Sadoveac, care prin cele 12 goluri înscrise și-a depus o serioasă candidatură la titlul de golgheter al turneului. În aceași notă a jucat și cealată gură de tun a bănățenilor, Milos Dragas, trecut și el pe la Minaur în a doua parte a sezonului trecut. Partida a fost echilibrată, cu mai multe răsturnări de scor, victoria revenind timișorenilor care au tratat cu mai multă atenție momentele importante ale jocului.

Turneul continuă sâmbătă, 11 august, cu următorul program:

  • 17:00 Poli Timișoara – AHC Potaissa Turda
  • 19:00 CS Minaur – CSU Suceava

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook / CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu