Share
Un maramureșean din Leordina se bate pentru titlul mondial la kickboxing

Un maramureșean din Leordina se bate pentru titlul mondial la kickboxing

Un sportiv român originar din Leordina se pregătește să lupte pentru titlul mondial în versiunea oficială International Sport Kickboxing Association (ISKA). E vorba de Alexandru Negrea (33 ani), sportiv legitimat în Italia, la clubul celebrilor frați Giorgio și Armen Petrosyan.

Emigrat în Italia la vârsta de 16 ani, Negrea a făcut o carieră frumoasă în kickboxing. În 2012 și în 2013 a câștigat titlul de campion al Italiei la amatori, după care a trecut la profesionism unde a câștigat primul titlu european în 2014. După o luptă pierdută în fața românului Bogdan Stoica, în cadrul promoției Superkombat, Negrea câștigă stima promotorului Eduard Irimia și semnează cu acesta un contract pentru alte 5 lupte. În 2015 câștigă titlul în Oktagon, cea mai renumită promoție în Italia, până în urmă cu un an. În același an câștigă finala Superkombat la București, ceea ce îi aduce un nou contract cu celebra promoție americană Bellator. Prima luptă în această promoție o câștigă în fața mult mai cunoscutului și experimentatului Melvin Manhoef, furnizând una dintre cele mai mari surprize ale anului 2016 în kickboxing-ul mondial.  În aprilie 2017 pierde la limită (28-29), într-o gală Bellator de la Budapesta, în fața multiplului campion americanul Joe Scilling, deținător timp de doi ani al centurii în Glory (2013-2014). În 2018 își adjudecă titlul intercontinental în versiunea Superkombat, cu K.O. în repriza a 3-a, în fața bosniacului Mirza Becirbasic. În același an debutează și în promoția Petrosyan Mania, după ce semnează cu clubul Team Venum Petrosyan. Alături de aceștia, în februarie 2019 câștigă titlul de campion mondial WKU. Această victorie îi aduce dreptul de a se lupta din postura de pretendent pentru titlul mondial ISKA, cel mai important trofeu din kickboxingul mondial la această oră.

”În fiecare luptă a mea am luptat pentru țara mea și mereu cu tricolorul pe umeri”

Astfel, pe 1 februarie la Milano, în cadrul Galei Petrosyan Mania, Alexandru Negrea îl va întâlni în cadrul categoriei -85 kg, pe deținătorul centurii, francezul Reda Ougdou. Meciul se va defășura pe durata a 5 reprize de câte 5 minute. În ciuda faptului că trăiește de mai bine de 17 ani în Italia, Negrea nu a renunțat niciodată să reprezinte culorile României, afișându-se cu drapelul țării sale la toate competițiile la care evoluează.

„Mă antrenez în Italia, la Milano, la cea mai bună școală de kickboxing din Italia. În fiecare luptă a mea am luptat pentru țara mea și mereu cu tricolorul pe umeri, chiar dacă de multe ori am avut de pierdut fiindcă nu am vrut să reprezint Italia. Dar eu sunt român și oriunde aș fi și orice aș face sunt mândru că sunt român și vreau să aud vorbe frumoase despre noi, românii, și țara noastră frumoasă!” – a declarat Negrea, în exclusivitate pentru directmm.ro, în avanpremiera meciului. „Sunt în plină pregătire și abia aștept să urc în ring. Sunt supe-pregătit și motivat să câștig acest titlu și o să fac tot posibilul să îl obțin, mai ales că mi-l doresc de când am început să practic acest sport”-  a recunoscut acesta.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Alexandru Negrea & Wagner Mela Photography


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Roșca Gheorghe

    Bravo Sandel suntem mândri de tine

    Răspunde
  2. Taut vasile

    Mult succes

    Răspunde

Lasă un comentariu