Share
Un fost campion cu ”zimbrii” se retrage cu victorie de la naționala „stejarilor”

Un fost campion cu ”zimbrii” se retrage cu victorie de la naționala „stejarilor”

Victorie clară și categorică a „stejarilor” în meciul de baraj împotriva Portugaliei. Pentru Valentin Ursache (dublu campion național cu CSM Știința Baia Mare) a fost cea de a 66-a și, totodată, ultima selecție la națională, acesta anunțându-și retragerea.

România – Portugalia: 36-6 (22-3)

Așa cum era de așteptat România a dominat fără emoții întâlnirea cu lusitanii, oferind un joc spectaculos, care se putea termina mult mai dramatic pentru oaspeți. Deficitari la capitolul forță și gabarit, aceștia au încercat să contracareze jocul „stejarilor” prin agilitate și viteză, știut fiind faptul că peninsularii sunt specialiști ai jocului de rugby în 7. Experiența superioară a echipei noastre s-a dovedit a fi decisivă, portughezii nereușind să intre în 22-ul nostru decât maxim de 2-3 ori, singurele puncte fiind marcate de la distanță, din lovitură căzută de picior în prima repriză și prin transformarea unei penalități de la 40 de metri, în repriza secundă.

Meciul a fost unul alert, mai ales în prima repriză, România având deja 12-0 în minutul 9, după două eseuri ale lui Ionuț Dumitri și o transformare a lui Ionel Melinte. Portughezii ajung cu greu în jumătatea noastră, unde Jorge Abecasis punctează de la aproximativ 35 de metri din drop goal (12-3, min. 14).  Vine rândul lui Melinte să culce mingea în terenul de țintă advers, după o fază în care i-am fixat pe portughezi pe flancul stâng, creându-ne superioritate pe dreapta, de unde am punctat fără opoziție. Melinte ratează transformarea (17-3). În minutul 23, Fercu primește mingea scoasă din grămadă, scapă de mai mulți adversari, face o cursă de 30 de metri și duce scorul la 22-3.

Imediat după pauză lusitanii transformă o penalitate de la 40 de metri prin Nuno Guedes (22-6). La nici două minute, „stejarii” majorează prin Andrei Gorcioaia, după o grămadă la 5 metri. Daniel Plai transformă (29-6). Se fac schimbări în ambele tabere. Vlăduț Zaharia recuperează o minge în flancul drept, sparge defensiva portugheză cu cîteva schimbări de direcție și culcă în dreptul buturilor. Plai transformă din nou și stabilește scorul final:36-6 (min. 61).

Cu victoria din acest meci de baraj, stejarii rămân  în primul eșalon valoric al Rugby Europe și vor evolua în Rugby Europe Championship, alături de Georgia, Spania, Belgia, Rusia și Germania.

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu