Share
Un băimărean în lotul U19 al României care se va lupta pentru calificarea la Campionatul European

Un băimărean în lotul U19 al României care se va lupta pentru calificarea la Campionatul European

Pentru Sorin Șerban, jucător al echipei de fotbal Minerul Baia Mare, convocarea la loturile naționale a ajuns o obișnuință, iar asta de la vârsta de 16 ani. Acum Șerban este chemat la meciurile din cadrul grupei a 13-a a turneului de calificare la Campionatul European U19, care se va desfășura anul viitor în Armenia.

Grupa a 13-a a turneului își va defășura meciurile în Bulgaria, la Sliven și Stara Zagora, în perioada 14-20 noiembrie. Din Grupa României mai fac parte Bulgaria, Grecia și Gibraltar. Reunirea lotului aa vut loc la Buftea, în 5 noiembrie, urmând ca juniorii naționalei să joace cele 3 meciuri din Bulgaria după următorul program:

  • 14 noiembrie: România U19 – Bulgaria U19
  • 17 noiembrie: România U19 – Grecia U19
  • 20 noiembrie: România U19 – Gibraltar U19

Primele două echipe din cele 13 grupe se califică la un turneu preliminar de elită, alcătuit din 28 de echipe, care va avea loc în luna martie 2019. Acest turneu va avea 7 grupe a câte 4 echipe, prima clasată din fiecare grupă urmând să se califice la turneul final.

Până acum s-au calificat deja 12 echipe (Portugalia – deținătoarea titlului, Germania, Italia, Danemarca, Ungaria, Slovenia, Ucraina, Norvegia, Irlanda, Olanda, Spania și Elveția), urmând ca restul de 16 să fie stabilite în luna noiembrie.

Pe de altă parte, naționala U19 a României a fost la un pas de a se califica la turneul final al competiției din vara acestui an, ratând însă obiectivul după ce a pierdut inexplicabil, 1-2, meciul decisiv cu Ucraina, pe care l-a condus până în minutul 84 și din care trebuia să scoată un singur punct pentru calificare. N-a fost să fie. Poate va fi la anul.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook / Minerul Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu