Share
Tudor Marta pune capăt carierei de handbalist; azi joacă ultimul meci în calitate de jucător profesionist (GALERIE FOTO)

Tudor Marta pune capăt carierei de handbalist; azi joacă ultimul meci în calitate de jucător profesionist (GALERIE FOTO)

Decizia surprinzătoare pentru suporterii handbalului băimărean a fost anunțată marți seara de Tudor Marta. Acesta a participat în dublă calitate, atât de gazdă, cât și de invitat, la conferința cu titlul „Depășește-ți limitele”, organizată la Restaurantul Bro, pe care îl deține alături de fratele său mai mare Ionuț. Manifestarea a avut loc în cadrul seriei de evenimente intitulate „Seri pozitive” organizate de Roxana Cutureanu. Tudor Marta a vorbit audienței timp de mai bine de două ore despre cei 21 de ani dedicați handbalului, despre succesele, dezamăgirile și sacrificiile vieții de sportiv. Tată a două fetițe, handbalistul băimărean a dezbătut în mod interactiv cu cei prezenți subiecte precum bula în care trăiește sportivul, avantajele și dezavantajele sportivului de performanță și ce face după cariera de sportiv. Răspunzând la ultima întrebare, Tudor Marta a făcut referire la implicarea sa în handbalul de plajă prin proiectul „Baia Mare Beach Handbal Challenge”, al cărui inițiator este și prin care a pus și România pe harta beach handbalului mondial. Printre proiectele sale care l-au ajutat deja cu mai multe luni în urmă să ia mai ușor decizia de a se retrage din sportul de performanță se numără și Agenția de impresariat sportiv MTS, prin care își propune să sprijine în mod real sportivii să își construiască o carieră de succes, dar și să îi consilieze în privința viitorului lor de după încheierea activității de profesionist.

Tudor Marta are participări numeroase în toate competițiile europene de prestigiu, precum Liga Campionilor, Cupa EHF, Challenge Cup sau Cupa Cupelor. De asemenea, el este campion al României cu Minaur Baia Mare și deținător al Cupei și a Super Cupei României în sezonul 2014-2015. De-a lungul carierei sale ca senior a evoluat la U Cluj Napoca, UCM Sport Reșița/HC Caraș Severin și Minaur Baia Mare. Totodată este absolvent al Facultății de Business din cadrul Universității „Babeș Bolyai” și, recent, a absolvit și școala de antrenori de handbal.

Meciul de azi din Liga Zimbrilor, dintre Minaur Baia Mare și CSM Bacău va fi ultimul pentru Tudor Marta. După evenimentul de marți seara acesta a scris pe pagina sa de socializare: „Se încheie un capitol din viața mea! În urmă cu câteva luni am luat decizia ca la finalul acestui sezon competițional să îmi închei cariera de jucător! După 20 de ani, mă voi opri aici și mă voi dedica proiectelor pe care le am, celor ce vor apărea și în special, familiei! Vreau să mulțumesc tuturor celor cu care am fost coleg sau adversar și celor ce mi-au fost alături ori m-au sprijinit în toată această perioadă! Nu plec departe, rămân în sport! Să auzim de bine! Hai, Minaur!”

Rafael HEKMAN

Foto: Cătălin Pop și arhiva personală Tudor Marta


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu