Share
Tudor Marta a debutat ca antrenor la Campionatul European de Beach Handball din Polonia (GALERIE FOTO)

Tudor Marta a debutat ca antrenor la Campionatul European de Beach Handball din Polonia (GALERIE FOTO)

Localitatea poloneză Stare Jablonki găzduiește în perioadele 27-30 iunie, respectiv,  2-7 iulie, Campionatul European de Beachhandball. Pentru prima dată în istorie, România participă la această ediție, atât cu echipele naționale de juniori, cât și cu cele de seniori.

Baia Mare este printre cele mai bine reprezentate orașe din România, având selecționați 3 sportivi la juniori, 3 la seniori și un antrenor de lot.

Între 27 și 30 iunie are loc competiția destinată juniorilor. Baia Mare este reprezentată de Alina Leș, de la CS Marta și de Andreas Hauler și Bogdan Paul de la Academia de Handbal Minaur. Lotul masculin de juniori va evoluasub comanda cuplului Mihai Rohozneanu – Tudor Marta. Ultimul debutează ca antrenor într-o competiție oficială, după ce în primăvară a absolvit cursurile de antrenori, s-a retras din cariera de jucător și a organizat în premieră pentru România Campionatul European de Beach Handball Intercluburi pe plaja de la munte, în Baia Mare. ” Am avut parte de experiențe și trăiri intense în ultima perioadă. Mizez în continuare, cu încredere, pe popularizarea și creșterea nivelului beach handball-ului în România” – a declarat acesta înainde de plecarea în Polonia.

În prima zi, echipele noastre au pierdut în fața unor adversari cu mult mai multă experiență. Astfel, fetele au fost învinse cu 2-0 de Portugalia (vezi foto sus) și de Spania, țări care la nivel de junior au sute de echipe implicate în campionatele naționale. Băieții au pierdut și ei, tot cu 2-0, în fața Croației. Ambele echipe au făcut însă meciuri bune, cu prestații promițătoare.

Seniorii vor intră în scenă în perioada 2-7 iulie, în cel mai de amploare Campionat European organizat până acum. Baia Mare este reprezentată doar la feminin de trei sportive, toate formate la CS Marta. Diana AnaMaria Șamanț încă este  în ultimul an de juniorat, dar a prins lotul mare, datorită evoluțiilor sale foarte bune de la EBT Finals 2019. Celelalte două sunt portarul Andreea Nastasă –  care și-a câștigat pe merit postul de titular de bază, cu prestații constant bune în toate meciurile de pregătire – și Petruța Argyelan, care a debutat la prima ediție a Trofeului Marea Neagră, desfășurat săptămâna trecută la Venus.  Fetele noastre sunt într-o grupă dificilă cu Norvegia (campioana europeană en-titre), Olanda, Croaţia (campioană europeană 2007 şi 2011) şi Turcia. Trec de grupa preliminară primele 3 clasate, astfel că România trebuie să câștige cel puțin 2 meciuri. Așteptările nu sunt mari pentru acest debut, însă evoluțiile bune din perioada de pregătire dau speranțe staffului tehnic.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook FRH Beach Handbal / Baia Mare Beach Handball Challenge (Paul Ursachi)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu