Share
Trofeul Minaur la handbal feminin – ultimele meciuri de pregătire înainte de startul în campionat

Trofeul Minaur la handbal feminin – ultimele meciuri de pregătire înainte de startul în campionat

S-a încheiat sâmbătă în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” turneul internațional amical de handbal feminin, dotat cu Trofeul Minaur. Locul 1 a revenit echipei Kisvárda Master Good SE, care a câștigat toate cele 3 meciuri. Minaur Baia Mare a câștigat un singur meci, în condițiile în care vineri au jucat două meciuri, într-o sală a sporturilor în care temperatura a fost greu de suportat chiar și pentru suporteri. Ajunse în cele din urmă în Baia Mare, handbalistele de la Iuventa Michalovce au avut de disputat vineri două jocuri într-o singură zi, la ca și fetele de la CS Minaur, cele două echipe confruntându-se în primul meci al zilei de vineri, disputat dimineață de la ora 10.00 în prezența unui număr surprinzător de mare de suporteri, mulți dintre ei luând o „pauză”.

CS Minaur – Iuventa Michalovce: 25-23 (16-11)

Confruntat cu probleme în flancul drept, unde are o singură extremă, pe Sonia Seraficeanu, Costică Buceschi a început meciul cu o garnitură de 7, din care 6 au debutat cu această ocazie în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”. Am văzut o Lisewska cu o aruncare năpraznică de la 10-12 metri, o Oana Bondar într-o formă fizică mai ceva ca acum 18 ani, când debuta la U Jolidon Cluj, dar și o Ryšánková apatică, lipsită de curaj și inițiativă. Ne-am bucurat să o revedem pe Luciana Popescu, revenită pe teren după ce a născut și ne-a plăcut determinarea în joc a lui Burlachenko și versatilitatea interului stânga Shteriova, care s-a adaptat rapid în postura de coordonator de joc. În poartă a evoluat la nivelul așteptărilor Medvedova, cu 7 intervenții în doar 20 de minute jucate. Chiar dacă a marcat două goluri, Seraficeanu ne-a demonstrat că e absolut necesară o alternativă pe postul de extremă dreapta. Din păcate tentativele de a juca cu extremele stânga, în dreapta nu s-a dovedit a fi cel puțin pe moment viabilă, Orșivschi marcând de pe acel post doar pe contraatac.

După o primă parte de joc în care cele două combatante au evoluat de la egal la egal (9-9, min.20), băimărencele au reușit să se desprindă pe finalul primei reprize la 5 goluri (16-11), mărind apoi ecartul la începutul celei de a doua părți (18-11, min. 34). Chiar dacă spre final slovacele au revenit la un singur gol diferență (24-23, min, 59), Oana Bondar a închis tabela la 25-23. Victorie de bun augur împotriva campioanei Slovaciei.

CS Minaur: Portari – Medvedova 7 intervenții, Nastasă 3, Enache 1; Jucătoare – Lisewska 4 goluri, Burlachenko 4, Orşivschi 3, Bondar 3, Shteriova 3, Tecar 2 (1 din 7 m), Cîrstea 2, Seraficeanu 2, Ryšánková 1, Popescu 1, Argyelan, Andriţa.

CS Minaur – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud: 25-29 (11-15)

Al doilea meci al turneului pentru Minaur s-a disputat în aceași zi, de la orele 19.00. Căldura mare din Sala Sporturilor „Lascăr Pană” și oboseala acumulată după meciul de dimineață și-au pus amprenta pe jocul băimărencelor în partida cu Gloria Bistrița, un meci disputat la nici 7 ore distanță față de cel cu Iuventa Michalovce. Adăugând la acești factori și faptul că încă mai e mult de lucrat la coeziunea unei echipe reunite de nici două luni, reformată radical, de la conducere tehnică la jucătoare, nu este de mirare că exprimarea din teren încă nu se ridică la nivelul așteptărilor suporterilor. S-a greșit mult în meciul cu bistrițencele, s-a ratat nepermis uneori, dar s-a văzut și că echipa are potențial. Cu unele excepții, am văzut în teren jucătoare cu talent, calitate și atitudine. Deși a jucat doar35-40 de minute, a ieșit din nou în evidență poloneza Lisewska cu 8 goluri marcate, chiar dacă a și greșit câteva pase. Medvedova a confirmat și ea încrederea care i se acordă în poartă. Tecar pare a câștiga duelul cu Ryšánková pentru titularizarea pe postul de inter stânga. Ryšánková nu pare să se fi integrat încă în mecanismul de joc al lui Costică Buceschi și nici că ar avea determinarea și curajul de a arunca la poartă.

Meciul a fost condus de la un capăt la altul de bistrițence. Omogenitatea echipei lui Horațiu Pașca și experiența de primă ligă și-au spus cuvântul. Băimărencele au avut și ele câteva momente de joc reușite în care au dat senzația că pot juca de la egal la egal, experiența bistrițencelor fiind însă decisivă pe final.

CS Minaur: Portari -Medvedova (10 intervenții, două 7 metri apărate), Nastasă, Enache 5; Jucătoare – Lisewska 8 (2 din 7m), Tecar 4, Orşivschi 3, Cîrstea 2, Seraficeanu 2, Burlachenko 2, Rysankova 2, Popescu 1 (1), Shteriova 1 (1), Bondar.

În celălalt meci al zilei Kisvarda Master Good SE – Iuventa Michalovce: 29-22

Sâmbătă, în ultimul meci al turneului, CS Minaur a întâlnit puternica echipă maghiară Kisvarda Master Good SE, care o are în lot pe Yelena Avdekova, fosta componentă a echipei noastre în sezonul trecut.

CS Minaur Baia Mare – Kisvarda Master Good SE: 21-23 (9-14)

În ciuda așteptărilor, meciul a fost unul echilibrat, mai ales în a doua sa parte, când Minaur a făcut o repriză foarte bună. Lisewska, Shteriova, Tecar și Orșivski, remarcatele primelor două meciuri, dar și Burlacenko și Bodnar, au arătat că stăm bine la nivelul unui 7 de bază. În poartă Medvedova și Enache s-au completat excelent, fapt care a făcut ca scorul final să nu fie atât de drastic în defavoarea noastră cum ne-am fi așteptat.

CS Minaur: Portari – Medvedova 8 intervenții, Enache 6; Jucătoare – Lisewska 5, Tecar 4,  Orşivschi 4, Shteriova 4, Seraficeanu 1, Burlachenko 1, Ryšankova 1, Bondar 1, Argyelan, Andriţa, Popescu, Cîrstea. Antrenor principal Costică Buceschi, antrenor secund Magda Kovacs.

Cu această victorie, unguroaicele au câștigat și turneul, precum și două din premiile speciale acordate: Anete Benko (golghetera turneului cu 20 de goluri) și Isabelei Guialo, pentru cea mai bună jucătoare. Premiul pentru cel mai bun portar a fost acordat  jucătoarei Ana Maria Măzăreanu  de la CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud.

Medaliile de argint au revenit bistrițencelor, în timp ce CS Minaur s-a clasat pe locul 3, urmată de Iuventa Michalovce, care a pierdut și ultimul meci cu Bistrița, cu scorul de 25-32.

Și pentru handbaliste a fost ultima confruntare amicală, acestea urmînd să debuteze în Liga Florilor, duminică, 2 septembrie, în compania echipei CSU Danubius Galați.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur, by Dan Buia


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu