Share
Trofeul Minaur la handbal feminin rămâne în Baia Mare

Trofeul Minaur la handbal feminin rămâne în Baia Mare

Sâmbătă dimineață de la ora 11.00 Sala Sporturilor „Lascăr Pană” a găzduit ultimul meci al Trofeului Minaur, dintre echipa gazdă și slovacele de la Iuventa Michalovce.

Minaur Baia Mare – Iuventa Michalovce 25-21 (11-16)

A fost o partidă cu o desfășurare cel puțin ciudată a scorului. Costică Buceschi a aliniat probabil cea mai bună echipă de care dispune momentan. Cu toate acestea, în prima repriză elevele sale au jucat lipsite total de concentrare, făcând multe greșeli în toate compartimentele. În ciuda faptului că poarta a ținut bine, băimărencele au avut o apărare visătoare, primind 16 goluri. Nici în atac nu au fost mai eficiente, ratând nepermis de mult. Spre exemplu, Lisewska a marcat tot meciul un singur gol din 6 aruncări, respectiv Masna unul din 5 tentative. Momentul critic a venit la jumătatea reprizei, când la 7-6 am primit 5 goluri consecutive și nu am mai reușit să recuperăm handicapul până la finalul primei părți (11-16).

Trezite la pauză de tehnicianul băimărean, Shteriova &Co au făcut un joc mult mai exact în apărare. Slovacele au căzut inexplicabil, marcând doar 5 goluri toată repriza, din care 4 în ultimele 10 minute. Pe fondul jocului slab al oaspetelor, Minaur a câștigat, reușind 14 goluri.

Trofeul Minaur a fost așadar câștigat de băimărence, urmate în clasament de Iuventa Michalovce și U Cluj. Tot în Baia Mare au rămas și trofeele pentru cel mai bun jucător, acordat Roxanei Szolosi, și cel de cel mai bun portar, dat Cristinei Enache. Titlul de golgheter i-a revenit slovacei Irina Kompaniets (11 goluri).

CS Minaur: portari – Ana Maria Măzăreanu (7 intervenții), Cristina Enache (11); jucătoare – Oana Cîrstea 5/6, Sonia Seraficeanu 4/5, Roxana Szolosi 4/7 (unul din 7m), Marija Shteriova 3/5, Petruța Argyelan 2/4, Sylwia Lisewska 2/7 (unul din 7m), Yaroslava Burlachenko 1/1, Mădălina Conache 1/1, Camelia Hotea 1/3, Andreea Popa 1/3, Paulina Masna 1/5, Larisa Tămaș, Oana Borș. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu

Băimărencele nu au convins nici în acest meci și nici în primul cu U Cluj, chiar dacă au câștigat. Să sperăm că până la ora primei partide din Liga Florilor, ce va avea loc sâmbăta viitoare, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie, Costică Buceschi va reuși să facă reglajele fine, astfel încât mecanismul de joc gândit de acesta să dea randamentul așteptat de suporterii băimăreni.

Rafael HEKMAN

Foto: minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu