Share
Trei zile de Festival Etno Sport la Remetea Chioarului (GALERIE FOTO)

Trei zile de Festival Etno Sport la Remetea Chioarului (GALERIE FOTO)

În perioada 7-9 iunie, comuna Remetea Chioarului Maramureș găzuiește Festivalul Etno Sport.  Acesta are ca scop păstrarea tradițiilor și promovarea sporturilor tradiționale în mediul rural. Cei peste 300 de participanți din Maramureș si județele învecinate au parte de trei zile de dans, sport și bună dispoziție, întrecându-se la oină, cros, fotbal, baschet, badminton, lupte, trasul frânghei și aruncarea la țintă. Au loc și demonstrații de dansuri  populare din zona Chioarului, dansuri maghiare și țigănești.

Remetea Chioarului este un centru sportiv puternic al județului, cu echipa de oina clasată constant în primii trei la nivel național în ultimii ani, având totodată și un centru de inițiere în lupte, judo, înot și gimnastică. „La Remetea Chioarului sportul face casă bună cu educația și hărnicia” – a declarat Rita Hendrea, organizatoarea evenimentului din partea Asociației Județene Sportul pentru Toți Maramureș. Toți participanții vor fi răsplătiți cu diplome, cupe, tricouri și dulciuri din partea organizatorilor.

Evenimentul face parte, dealtfel, din cadrul acțiunilor organizate sub egida Olympic Day, Comitetul Olimpic Sportiv Român continuând să organizeze la Remetea Chioarului și alte manifestări sportive de-a lungul întregii luni.

Organizatorii festivalului sunt Federația Română Sportul pentru Toți, prin Asociația Județeană Sportul, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Maramureș, Primăria și Școala Remetea Chioarului.

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu