Share
Trei handbaliști de la Minaur au fost convocați la loturile naționale

Trei handbaliști de la Minaur au fost convocați la loturile naționale

Clubul Sportiv Minaur a primit azi convocări la loturile naționale pentru trei dintre handbaliștii echipei masculine.

Dacă prezența în lot a căpitanului Alexandru Csepreghi (31 ani) era mai mult ca sigură, cea a lui Călin Căbuț (20 ani) era incertă. Evoluțiile sale din ultima vreme îl recomandau pentru un loc între cei mai buni internaționali, astfel că, în cele din urmă,a câștigat lupta pentru selecție cu bunul său prieten și coleg de la Academia de Handbal Minaur, Octavian Bizău (Steaua). Chiar și așa, din cei 19 convocați, îi va fi probabil dificil să prindă un loc în primii 16, pe postul de coordonator avându-i în față ca titulari cerți pe Cristian Fenici (SCM Timișoara) și pe Alexandru Csepreghi. Un eventual loc pe bancă, într-unul din cele două meciuri contând pentru preliminariile Euro 2020, ar echivala pentru Căbuț cu debutul într-un meci oficial la naționala de seniori.

Lotul se reunește pe data de 21 octombrie, la o zi după meciurile etapei a 7-a din Liga Zimbrilor, în care Minaur întâlnește în deplasare pe CSM Făgăraș. Pe 24 octombrie, România joacă în deplasare cu Portugalia, urmând ca pe 28 octombrie să să dea piept la Cluj Napoca cu Franța, campioana mondială en-titre.

Convocarea supriză pentru jocurile preliminare ale Euro 2020 a venit însă pentru sârbul Vojislav Brajovic (23 ani). Voja este și el în situația de a bifa un prim joc în selecționata Serbiei, care va juca un prim meci acasă cu Belgia urmând ca al doilea să îl dispute în deplasare, cu Elveția.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu