Share
Trei competiții de orientare și multe medalii pentru sportivii maramureșeni (GALERIE FOTO)

Trei competiții de orientare și multe medalii pentru sportivii maramureșeni (GALERIE FOTO)

În weekendul trecut, la Craiova, s-au desfășurat ultimele importante competiții de Orientare în Alergare din acest an competițional. Federația Română de Orientare, în parteneriat cu CSU Craiova, au organizat Campionatele Naționale de Orientare de Noapte și Campionatele Naționale de Ștafetă Mixtă, la care au participăat  17 cluburi de orientare din întreaga țară.

Campionatul Național de Orientare de Noapte este considerat cel mai dificil din punct de vedere tehnic, deoarece concurenții se deplasează noaptea prin pădure, folosind doar o lanternă. De aceea, categoriile de participare încep doar de la 16 ani (unde concurenții alergă în echipe de câte 2); începând cu categoriile de 18 ani se aleargă individual.  Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au reușit rezultate notabile, ei obținând patru titluri de campion  național, o medalie de argint și una de bronz.  Locuri I: Alina Tecă (M18), Alexandru Catană cu Luca Strâmbu  (M16), Vlad Peleș (M18), Istvan Sebestyen (M35) ● Loc II: Alexandra Creciun cu Alexandra Roman (F16) ●  Loc III: Cătălin Vadean cu David Hreniuc (M16).

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă s-a desfășurat pe străzile din centrul Craiovei. Ștafetele au fost formate dintr-un băiat și o față aparținând aceluiași club, fiecare parcurgând de câte două ori un traseu de sprint. CS Știința Electro Sistem Baia Mare a aliniat la start două ștafete la categoria 14 ani și trei la 18 ani. Din păcate, ștafetele de 18 ani au fost descalificate pe rând, datorită unor greșeli tehnice, deși la un moment dat ele ocupau în întregime podiumul intermediar. Ștafetele de la 14 ani au ocupat locul II prin   Andreea Manu cu Luca Strâmbu  și  III prin Antonia Man cu David Hreniuc.

Campionatul Național de Parc Oraș a derulat penultima sa etapă, desfășurată între cele 2 competiții. Sportivii băimăreni au obținut rezultate bune și, implicit ,puncte importante în tentativa lor de ase clasa cât mai sus.  Locuri I: Alexandra Roman (F18), Luca Strâmbu (M14), Alexandru Catană (M18) ● Locuri III: Andreea Manu (F14), Alexandra Creciun (F18), David Hreniuc (M14).

În acest an competițional a mai rămas de disputat o singură competiție majoră: respectiv Campionatul Național de Orientare cu Mountain Bike, întreceri ce se vor desfășura la Cluj Napoca, în perioada 26-28 octombrie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu