Share
Trei băimăreni „inadaptați” participă de azi la cel mai mare turneu de volei pe plajă din Europa

Trei băimăreni „inadaptați” participă de azi la cel mai mare turneu de volei pe plajă din Europa

Mizuno Beach Volley Marathon este cel mai mare turneu open de volei pe plajă din Europa și, an de an,  adună la start mii de pasionați ai acestui sport. Anul acesta, Baia Mare va avea prezentă la acest turneu cu o echipă de 3 voleibaliști, care au evoluat în ultimul sezon la Știința Explorări Baia Mare. Este vorba despre Csaba Nagy, Mihai Popovici și Andrei Crișan, care vor evolua sub denumire de „The Misfits” (Inadaptații)

Turneul se desfășoară la trei categorii, mai exact cu trei tipuri de echipe, alcătuite din 2 sau 3 membri (masculin și feminin) și echipe mixte, alcătuite din 4 membri. Băimărenii intră azi în concurs la categoria 3 contra 3, urmând să joace în primă fază 4 meciuri, într-o grupă de 5 echipe. La această categorie sunt înscrise peste 700 de echipe, meciurile desfășurându-se pe 75 de terenuri. Organizatorii au propus un sistem complex de calificare în fazele următoare. Primele clasate vor evolua într-unnou turneu, denumit Platinium. Cele clasate pe locul doi – în turneul Gold; cele de pe locul pe 3 – în turneul Silver; ocupantele locurilor 4 – în turneul Bronz. În aceste turnee, cei calificați vor juca apoi în sistem eliminatoriu. Diferența între ele o reprezintă la final cuantumul premiilor în bani care vor fi acordate.

Participarea la acest turneu a celor trei voleibaliști face parte din proiectului „Volleyball is not rocket science. We are!” al asociatiei Yellow Shirts, care a sprijinit financiar prezența sportivilor noștri la acest turneu. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin programul Erasmus+, de către Corpul European de Solidaritate.

 

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu