Share
Trei ”băimărence” au contribuit la clasarea României pe locul 5 la europeanul de handbal U19 (GALERIE FOTO)

Trei ”băimărence” au contribuit la clasarea României pe locul 5 la europeanul de handbal U19 (GALERIE FOTO)

Echipa feminină de handbal a României și-a realizat obiectivul la Campionatul European de Handball U19, clasându-se la final pe locul 5. Româncele au pierdut doar 2 meciuri, în fața unor echipe clasate pe podium –  Norvegiei (bronz) și Ungariei (aur) -, învingând forțe ale handbalului mondial precum reprezentativele Suediei, Franței sau Danemarcei. Lotul tricolor a avut în componență și trei jucătoare ce evoluează sub culorile unor echipe băimărene. Este vorba despre Andreea Popa și Eva Kerekes, recent transferate la Minaur Baia Mare, și de Diana Șamanț, componentă a CS Marta, curtată și ea de echipe din Liga Florilor.

Dintre acestea, cea mai bună prestație a avut-o Popa, care a înscris în total 31 de goluri și a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului pierdut în fața Norvegiei, în care a punctat de 9 ori.

Au evoluat foarte bine și Eva Kerekeș (18 goluri) și Diana Șamanț (11 goluri). Ultima a fost chiar golghetera echipei în meciul cu Spania, când a marcat de șase ori.

În plus, Andreea Popa a fost selectată de Federația Europeană de Handbal să participe în această vară la programul Respect your Talent, alături de 200 din cele mai bune handbaliste ale lumii din categoria 19 ani.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Women’s 19 EHF EURO 2019


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu