Share
Tibor Selymes, cooptat director de imagine la echipa de fotbal Minaur Baia Mare

Tibor Selymes, cooptat director de imagine la echipa de fotbal Minaur Baia Mare

În Sala Europa a Primăriei Baia Mare au fost prezentați, ieri, 17 ianuarie, noii membrii ai conducerii echipei de fotbal anunțați deja de directmm.ro și cei patru jucători aduși recent în lotul lui Dorin Toma, la Minaur Baia Mare.

Promisiuni, promisiuni

Edilul șef a insistat asupra ideii că echipa de fotbal a CS Minaur își propune să promoveze în Liga 2, urmând apoi un plan accelerat care să ducă în sezonul viitor la atacarea promovării în Liga 1. În debutul anului electoral autoritatea locală își propune crearea bazei sportive cu terenuri de antrenament și cu teren de joc.

S-a mai anunțat că CS Minaur va fi divizat în trei entități: una fotbalistică ce se va numi FC Maramureș; o alta de handbal masculin – Minaur; handbal feminin – care redevine HCM.  care va rămâne echipa de handbal băieți, iar cea de handbal fete se va numi HCM Baia Mare. Restul secțiilor – escaladă și automobilism – vor rămâne în cadrul clubului Minaur.

S-a mai făcut referire și la proiect depus și aprobat pentru reabilitarea stadionului de pe Dealul Florilor, în vederea omologării pentru Liga a 2-a. În paralel, în același context al debutului anului electoral 2020, s-a prezentat un proiect mai amplu, care presupune trecerea unor terenuri din vecinătatea Comunei Recea cu Baia Mare, prin vânzare-cumpărare, către municipiul reședință de județ. Este vorba despre zona limitrofă bazei sportive din Recea, pe care, prin Compania Națională de Investiții, se va construi un stadion și o sală polivalentă cu 6.000 de locuri.

A fost consolidat staff-ul tehnic și administrativ

Staff-ul tehnic și administrativ va fi alcătuit din Tibor Selymes (director de imagine), Florin Darida (manager sportiv), Romulus Buia (consilier tehnic), Cosmin Filip (team manager), Dorin Toma (antrenor principal), Vlad Ungureanu (antrenor secund), Marius Marian (antrenor cu portarii), Ciprian Brândușel (masor) și Ilgam Abdulnasymov (preparator fizic).

 

Prezent a conferința de presă, directorul de imagine Tibor Selymes a declarat: “Mulțumesc pentru invitația și încrederea acordată. Obiectivul este clar, doar că până la promovarea în Liga 1 trebuie să ne concentrăm serios pe promovarea în Liga a II-a. Sunt câțiva jucători de valoare, unii dintre ei au jucat și în prima divizie și am încredere că ne pot ajuta să promovăm. Pentru a ajunge în prima ligă, avem nevoie nu numai de jucători, avem nevoie și de infrastructură.”

Achiziții de jucători, dar fără vreun junior

Au fost anunțate oficial și achizițiile făcute până în acest moment. Este vorba despre Cristian Bud și Cristian Iulian Onțel, anunțați deja și de directmm.ro, dar și de Paul Batin, care în cele din urmă a decis să semneze cu Baia Mare, precum și de fundașul Claudiu Pamfile (23 ani, transferat de la AFC Hermannstadt). Se mai află în probe și mijlocașul camerunez Yaya Zoua.

Nu s-a făcut nici o precizare referitoare la eventuale transferuri de juniori, atât de mult doriți în lot de Dorin Toma.

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu