Share
Surprize în Liga a 3-a: Minerul învinge liderul la el acasă, iar Recea își ia avânt de la promovare

Surprize în Liga a 3-a: Minerul învinge liderul la el acasă, iar Recea își ia avânt de la promovare

După ce în ultimele 3 meciuri Minerul a reușit cu chiu, cu vai să scoată 2 puncte din 9 posibile, echipalui Dorin Toma mergea la Miercurea Ciuc fără presiunea promovării, dar probabil cu gândul să nu se facă de rușine. Ce a ieșit? Trei puncte pe care nimeni nu ar fi îndrăznit să le anticipeze.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Minerul Baia Mare 0-1 (0-0)

Meciul a fost transmis în direct de către gazde, fiind considerat derby-ul etapei. Prima repriză a fost una de uzură. Terenul cu destul de multe probleme a afectat calitatea jocului și a dus la un fotbal fizic, cu multe contacte și alergătură, în detrimentul tehnicității. Minerul a jucat cu multă dăruire, însă ciucanii au dominat și și-au creat câteva situații de a marca. Gudea a fost din nou omul meciului, parând tot ce se putea, chiar și după ce a fost accidentat destul de dur.

Repriza a doua a debutat tot cu Gudea în prim-plan, acesta parând consecutiv două ocazii clare de gol. Băimărenii s-au apropiat și ei ocazional de poarta adversă și chiar le-a fost refuzat un penalty destul de clar. Lovitura de grație a venit în minutul 86. Moldovan a fost faultat la 28-30 de metri de poartă. Sorin Șerban a executat, mingea a ricoșat ușor din zid, derutând portarul ciucanilor și intrând în poartă. După gol, băimărenii au mai avut o ocazie monumentală. Chiș Toie a urcat în atac, șutul său de la 10 mteri fiind deviat cu piciorul de portar până la Stanciu, care cu poarta goală a trimis mingea în bară.

Avântul Reghin – ACS Fotbal Comuna Recea 1-0

Minerul își păstrează locul 3 în serie și urmează să joace în deplasare la Unirea Dej. În condiții normale, victoria băimărenilor ar fi relansat lupta pentru promovare, dar din păcate AFC Fotbal Comuna Recea Recea a pierdut în deplasare cu Avântul Reghin, scor 1-0. Mai mult, maramureșenii au mai primit și o penalizare de 3 puncte din cauza utilizării unui jucător suspendat în meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Astfel, chiar dacă matematic Recea ar mai avea șanse de promovare, e greu de crezut că Miercurea Ciuc se va mai împotmoli în ultimele 2 etape rămase.

Rafael HEKMAN

Foto: captura video


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu