Share
Super Liga de rugby trece la formatul primăvară-toamnă

Super Liga de rugby trece la formatul primăvară-toamnă

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (FRB), a declarat recent pentru presa centrală că se ia în calcul reorganizarea campionatului, urmând ca din 2021 să se joace turul în primăvară și returul în toamnă. Această schimbare e influențată și de pandemia de coronavirus, ediția din acest an a Super Ligii nefiind încheiată, așa cum s-a întâmplat la majoritatea celorlalte sporturi.

Condițiile impuse de Ministerul Sănătății pentru reluarea pregătirilor nu permit financiar nici unei echipe de rugby să înceapă antrenamentele, cu toate acestea conducerea federației a decis să reia campionatul în toamnă, probabil în luna septembrie. În consecință rugbiștii vor reveni pe terenul de antrenament abia prin luna iulie, când e posibil ca o parte din restricții să fie eliminate.

Rămâne de văzut câte echipe vor reintra în competițiile organizate de FRB, SCM Gloria Buzău anunțând deja retragerea din campionat din motive financiare. Și cum toate echipele depind de finațarea autorităților locale, județene sau guvernamentale, e greu de anticipat dacă acestea vor mai reuși să susțină sportul în general și rugby-ul în particular, la același nivel la care au făcut-o până înainte de criza provocată de pandemie.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu