Share
Știința Explorări și-a asigurat locul 8 cu două etape înainte de finalul campionatului

Știința Explorări și-a asigurat locul 8 cu două etape înainte de finalul campionatului

Meciul dintre Știința Explorări Baia Mare și CSM Câmpia Turzii era decisiv pentru băimăreni în lupta pentru poziția a 8-a a clasamentului. După un început ezitant, elevii lui Marius Botea au obținut totuși victoria.

Știința Explorări Baia Mare – CSM Câmpia Turzii 3-1 (-22, 16, 14, 20)

Lipsiți de aportul titularilor Csaba Nagy și Robert Țuțea, odihniți pe margine de Marius Botea, băimărenii au pierdut primul set, fiind conduși în permanență. În setul secund Nagy și Țuțea au fost trimiși să completeze sextetul de bază, rezultatul fiind imediat. Băimărenii au revenit câștigând categoric. Setul 3 a început ceva mai echilibrat, oaspeții conducând la un moment dat cu 9-8. După asta însă au mai reușit doar 5 puncte, băimărenii impunându-se cu 25-14. Ultimul set a fost poate cel mai echilibrat până la 21-19, când Explorări a apăsat pe accelerație și a închis meciul. Băimărenii și-au asigurat astfel locul 8 la finalul Diviziei A1, indiferent de rezultatul ultimelor două meciuri.

Omul meciului a fost Vasile Talpă, cu 17 puncte realizate și o eficiență în atac de 81%. Miercuri, de la ora 18.00, Știința Explorări va juca acasă cu Unirea Dej, ultima partidă a sezonului pe teren propriu.

  • Dragoș Răileanu (căpitan Știința Explorări): „Echipa din Câmpia Turzii s-a descurcat foarte bine în acest campionat, dar până la urmă am reușit să ne clasăm deasupra ei. Locul 8 cred că este foarte bun pentru noi, ținând cont de problemele financiare cu care se confruntă Știința Explorări. Cu Unirea Dej vom juca fără presiune și sperăm să facem o partidă reușită”.

Știința Explorări: Răileanu 4p (3 blocaje, un as), Imhoff 18p (3 blocaje, un as), Mocanu 11p (un blocaj), Talpă 17p (2 blocaje, 2 ași), S. Dragomir 1p, Crișan 2p (un blocaj), Popovici (libero). Au mai jucat: Nagy 11p (un blocaj, 2 ași) și Țuțea 12p (un blocaj). Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook Știința Explorări


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu