Share
Știința Explorări e aproape gata de un nou sezon

Știința Explorări e aproape gata de un nou sezon

Știința Explorări Baia Mare este unul din cluburile băimărene cu tradiție care în ultimii ani se luptă să rămână în peisajul voleibalistic românesc, în ciuda greutăților financiare cu care se confruntă. Greutăți financiare care îi împiedică pe conducătorii clubului să facă o echipă mai competitivă. Din păcate aceste dificultăți au fost și un bun pretext pentru un impecabil „dolce far niente”, de fiecare dată în ultimii ani obiectivul fiind doar confortabila evitare a retrogradării. Asta în anii în care s-a retrogradat, pentru că, de exemplu, sezonul trecut niciuna din echipe nu a fost amenințată de trecerea în eșalonul secund. Trebuie totuși să apreciem că suntem încă acolo, atât timp cât nume serioase de pe firmamentul voleiului masculin românesc au dispărut din același motiv al lipsei banilor. În privința obiectivului, e greu de crezut că se va schimba ceva anul acesta. Vom fi fericiți să nu mai auzim de restanțe la jucători și ne vom mulțumi cu câte o victorie ici, colo, cu echipele din coada clasamentului, sau cu câte un joc frumos împotriva favoritelor.

Pentru sezonul următor Știința Explorări a început pregătirile în urmă cu două săptămâni, antrenorii Marius Botea și Sorin Pop avându-i la dispoziție din garda de anul trecut pe jucătorii Dragoș Răileanu, Sorin Dragomir, Alexandru Dragomir, Robert Țuțea și Andrei Butnaru. Lor urmează se li se alăture Andrei Crișan, prins în ultima perioadă în mai multe competiții de volei pe plajă.

La reunire a fost prezentă și noua achiziție, jucătorul maghiar Csanad David, care a jucat în ultimul sezon la Steaua București. O altă achiziție anunțată de club este cea alui Mihnea Talpă, trăgător secund, adus de la CSȘ 2 Baia Mare. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute au ajuns la lot doi jucători americani. Matthew Thomas Callaway (25 ani, 2,03 m, centru) a jucat câțiva ani în campionatul universitar american, fiind adus în Baia Mare de la Selver Tallin, din Estonia. Michael Dean Simmons (23 ani, 1,93 m, libero – foto, în dreapta, alături de Callaway) a jucat exclusiv în SUA și este la prima experiență în Europa. De asemenea,  dă probe de joc la echipă și ucraineanul Valentin Burkowsky (centru). Ultimul pe lista posibililor jucători din lotul pentru sezonul 2019-2020 este argentinianul Cristian Imhoff cu care se poartă tratative pentru semnarea unui nou contract.

Surse neoficiale confirmă semnarea unui contract și cu Marius Iftimie (24 ani, trăgător secund), venit de la CSM București, care se va alătura și el lotului, după ce recent a câștigat campionatul național de beach volley.
La capitolul plecări se numără Vasile Talpă (Arcada Galați), Codrin Mocanu (Dinamo București), Csaba Nagy și Mihai Popovici (Universitatea Cluj).

În această lună, Știința Explorări se pregătește pe plan local. Luna viitoare echipa va participa la trei turnee amicale: Hiros Kupa (Kecskemet, Ungaria, 14-15 septembrie), Cupa Unirea (Dej, 20-21 septembrie) și Cupa Explorări (Baia Mare, 27-28 septembrie).

Rafael HEKMAN

Foto – Facebook / Știința Explorări


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu