Share
Știința Explorări a câștigat ultimul meci pe teren propriu și se pregătește de amicalele din play out

Știința Explorări a câștigat ultimul meci pe teren propriu și se pregătește de amicalele din play out

Voleibaliștii băimăreni au profitat de ultima șansă de a mai face puncte în sezonul regulat, câștigând destul de clar meciul cu U Cluj, din etapa 21 a Diviziei A1, ultimul pe teren propriu.

Știința Explorări Baia Mare – Universitatea Cluj: 3-0 (22, 15, 30)

Începutul meciului a fost echilibrat. Gazdele au condus cu 7-5, după care scorul a devenit 7-11. Clujenii au făcut șase puncte consecutive, băimărenii având mari probleme la preluare pe serviciul lui Șoloc. Cu un blocaj eficient, elevii antrenorilor Marius Botea și Sorin Pop au jucat în continuare din ce în ce mai bine și au egalat la 15, după care au preluat conducerea cu 17-16 și n-au mai cedat-o până la finalul setului, câștigat cu 25-22. Setul secund a fost la discreția echipei Știința Explorări care s-a impus cu 25-15. Ultimul set a fost extrem de echilibrat. Clujenii au fost foarte aproape de a câștiga setul, după ce au condus cu 24-22. Băimărenii au salvat însă șase mingi de set, după care și-au adjudecat ultimul act, în prelungiri, cu 32-30, ultimele puncte fiind realizate de Țuțea și Mocanu, cei mai eficienți jucători de la Știința Explorări în acest meci.

În urma acestui succes, băimărenii au urcat pe locul 8 în clasament, pe care îl pot păstra doar în cazul în care în ultima etapă Câmpia Turzii scoate măcar un punct în deplasare la Unirea Dej, Știința Explorări având șanse mici să obțină un rezultat pozitiv la SCMU Craiova.

La final Christian Imhoff, revenit după 2 luni de absență, a declarat: „În sfârșit am obținut din nou o victorie. Era foarte important pentru noi să obținem cele trei puncte. Suntem fericiți că am jucat bine și am învins. Suntem pregătiți pentru play-out și vom încerca să câștigăm cât mai multe puncte. Mi-a fost un pic greu pentru că nu am jucat într-un meci oficial de aproape două luni, dar pas cu pas voi ajunge din nou la un nivel optim”.

Referindu-se la situația dificilă prin care trece clubul, Robert Țuțea a spus: „Am jucat împotriva unei echipe de valoare apropiată cu a noastră și este important pentru noi că am câștigat. Din păcate, este al doilea an consecutiv în care avem probleme financiare mari și sper ca acei care trebuie să se ocupe de această problemă să reușească să remedieze situația”.

Antrenorul Marius Botea a făcut referire la meciurile ce urmează în play out: „Sigur că pentru noi toate meciurile sunt grele, dar ne așteptam la această victorie. Partea a doua a campionatului nu are miză, deoarece nu retrogradează nimeni. E bine totuși că se joacă meciurile din play-out și vom trata serios fiecare partidă”.

Știința Explorări: Răileanu 3p (un as), Imhoff 16p (4 blocaje), Mocanu 14p (5 blocaje), Talpă 8p (3 blocaje), Țuțea 15p (un blocaj), Crișan 5p (un as), Popovici (libero) ● A mai jucat: Nagy 1p (blocaj) ●  Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Evoluția scorului:

  • setul I: 3-4, 7-5, 7-11, 15-15, 17-16, 22-18, 25-22;
  • setul II: 4-2, 4-4, 6-7, 10-7, 14-10, 18-12, 21-13, 25-15;
  • setul III: 5-7, 7-10, 11-11, 14-12, 15-17, 22-21, 22–24; 27-28, 32-30.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Știința Explorări


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu