Share
Stephane Plantin: ”Puterea echipei Minaur trebuie să stea în colectiv, nu în individualități”

Stephane Plantin: ”Puterea echipei Minaur trebuie să stea în colectiv, nu în individualități”

Echipa masculină a CS Minaur Baia Mare debutează marți după-amiază, de la ora 18.00, pe teren propriu, în noul sezon al Ligii Zimbrilor. Adversară îi este AHC Dobrogea Sud Constanța, vicecampioana sezonului trecut, o echipă ce s-a întărit considerabil în intersezon. De altfel, majoritatea echipelor din Liga Zimbrilor au făcut transferuri importante, nivelul competiției din acest sezon promițînd să fie foarte ridicat.

Minaur a făcut la rândul ei o serie de achiziții și, conform specialiștilor, ar putea fi supriza acestui sezon. Asta din punct de vedere sportiv. Din punct de vedere managerial persist unele semne de întrebare, în special în ceea ce privește asigurarea de către finanțatorul principal a bugetului necesar, fondul de salarii trecând destul de mult peste ceea ce era preconizat inițial. Să sperăm că totul se va reglementa, astfel încât staful tehnic și jucătorii să se concentreze exclusiv asupra evoluției și a pregătirii sportive.

Cel mai în măsură să se exprime în privința nivelului de pregătire a echipei este antrenorul francez Stephane Plantin. La acest aspect se referă declarația sa, făcută pentru directmm.ro.

„La finalul perioadei de pregătire, în care am jucat 7 meciuri, pot spune că echipa a evoluat. Jucătorii au muncit foarte bine și răspund bine la proiectul colectiv pe care îl implementăm, dar și la solicitările speciale. Sunt mulțumit cu această perioadă de pregătire, dar ce e important abia acum începe și progresul și munca colectivă a echipei continuă. Mai avem încă mult de muncit pentru a atinge nivelul optim al potențialului lotului. Echipa e într-o stare de spirit bună și avem o atmosferă propice muncii și asimilării. Aceste elemente sunt importante atât din punct de vedere al evoluției viitoare individuale, cât și din prisma abilității noastre de a depăși colectiv suma calităților individuale. Puterea noastră trebuie să stea în colectiv, nu în individualități. Nu cunosc foarte bine în acest moment nivelul oponenților din campionat, dar știu că vom întâlni echipe foarte bune, cu jucători de calitate. Vom câștiga, dar vom și pierde meciuri și – reiterez – calitățile psihologice și coeziunea de grup vor fi esențiale în aceste momente. Cred că echipa noastră trebuie să se bazeze pe puterea colectivă și nu pe calitățile individuale.”

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Si totusi,ce obiectiv are aceasta echipa ???

    Răspunde

Lasă un comentariu